четвер, 23 травня 2024 03:05

Як прибрати лід у холодильнику без розморожування. Три варіанти

Як прибрати лід у холодильнику без розморожування. Три варіанти
Три прості способи, як прибрати лід у холодильнику Фото: pinterest

Іноді на внутрішніх стінках холодильника накопичується лід.

Це варто усувати, бо може принести шкоду цій побутовій техніці. Лід може перешкоджати ефективному охолодженню, що може призвести до збільшення споживання електроенергії та псуванню їжі, пише glavred.

Є три способи як прибрати лід в холодильнику, не розморожуючи його

Фен. Найкращий спосіб прибрати лід у холодильнику, не розморожуючи його, - це використовувати фен. Нагрійте фен до середньої температури і направляйте струмінь повітря на лід. Лід почне танути і стікати донизу.

Скребок для льоду. Ще один спосіб прибрати лід у холодильнику, не розморожуючи його. Обережно скребіть лід невеликими ділянками, щоб не пошкодити внутрішній корпус холодильника.

Гаряча вода. Якщо лід не дуже товстий, ви можете спробувати прибрати його за допомогою рушника та гарячої води. Помістіть рушник у гарячу воду і протріть стінки холодильника вологою ганчіркою, змоченою в гарячій воді. Потім висушіть рушник і повторіть процес, поки весь лід не зникне. Так ви збільшуєте температуру поверхні, що дозволяє льоду швидше розтанути.

Чому на стіні холодильника товстий шар льоду

Існує кілька причин, чому на стіні холодильника може утворитися товстий шар льоду. Однією з найпоширеніших причин є те, що дверцята холодильника нещільно зачиняються. Це дозволяє теплому повітрю проникати всередину холодильника, де воно конденсується і утворює лід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого заморожувати підгузки: лайфхак, який здивує

Іншою причиною утворення льоду може бути те, що ви занадто часто відкриваєте дверцята холодильника. Кожного разу, коли ви відкриваєте дверцята, холодне повітря всередині холодильника витікає, а тепле повітря проникає всередину. Це також може призвести до утворення льоду.

Щоб позбутися проблеми намерзання льоду, спочатку треба розморозити та почистити морозильну камеру.

Якщо правильно доглядати за морозилкою, то ви проводитиме розморожування один-два рази на рік, а не кожного місяця. Щоб швидко розморозити холодильник, використовуйте гарячу воду й соляний розчин.

Зараз ви читаєте новину «Як прибрати лід у холодильнику без розморожування. Три варіанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути