четвер, 25 березня 2010 18:46

Квартиру розміром з більярдний стіл продають за 300 тисяч доларів

Автор: Фото з сайта www. dailymail.co.uk
  Квартира площею 5,6 ”квадрата” розташована у престижному районі Лондона — Найтсбриджі. Тут дві кімнати, гардероб і туалет. Ціна помешкання — 300 тисяч доларів. У 1980-х це була комірчина
Квартира площею 5,6 ”квадрата” розташована у престижному районі Лондона — Найтсбриджі. Тут дві кімнати, гардероб і туалет. Ціна помешкання — 300 тисяч доларів. У 1980-х це була комірчина

У Лондоні на аукціоні за $300 тис. продають однокімнатну квартиру 3,3 м на 1,65 м. За цю суму можна придбати невеликий старовинний замок. Крім спальні, у квартирі є кухня, туалет, об"єднаний з гардеробом душ і шафа-купе.

— Я можу прибирати квартиру лежачи на дивані. Можу вмиватися, відкривати двері гостям і варити каву майже одночасно, — каже Рей Бакер, власник житла. Він купив його чотири роки тому за 20 тисяч фунтів.

26-річний Андрій Василенко винаймає зі своєю дівчиною у Києві однокімнатну "хрущівку".

— Площа квартири 18 "квадратів". На 4-метровій кухні не розвернешся. Як хтось приходить в гості, заходимо в кухню по черзі. А як на унітазі сидиш, то носом упираєшся в душ. Ми пропонували хазяйці перепланувати помешкання власним коштом, а навзамін рік не платити. Та вона не погодилася. Недолік цих квартир — тонкі стіни. Біля нас бабка живе, то ми чуємо, який канал вона дивиться чи скільки разів за вечір пукне.

Архітектор із Полтави Олексій Пархоменко, 45 років, радить збільшувати приміщення вікнами.

— У стіні між кухнею та кімнатою можна зробити вікно зі столиком на обидві сторони. Або просто барну стійку. Так зможуть разом поїсти чотири людини. Коридор і житлову кімнату об"єднайте.

Для оформлення маленької квартири вибирайте світлі кольори

— Для оформлення маленької квартири вибирайте світлі кольори, — говорить 24-річний Олег Кисельов, директор київської студії дизайну "Архітек Студія". — Білий, молочно-білий, жовтий, світлі тони всіх кольорів — завжди доречні. Кольори повинні бути природними. Древні греки ніколи не використовували тонів, які не притаманні оточуючій природі. Вони вибирали кольори моря, рослинності, землі та неба. Вибирайте розсувні двері. Візуально розширюють приміщення також дзеркала. Але через їх велику кількість квартира стає менш затишною та безпечною. У найтемніші кутки ставте функціональні меблі — шафи, ліжка. Світлі ділянки залишайте відкритими, ніби сонячні галявини в темному лісі.

У малій кухні з невеликим вікном усі шафи та гарнітур краще поставити подалі від вікна. Стіл — ближче. Вхід у кухню має бути окремим.

— Найгірше, коли у кухню заходять з кімнати. Такі квартири потрібно точно переплановувати. Має бути передпокій, звідки можна зайти у кожне приміщення окремо. Ефектно розширює простір натяжна стеля. Але вона зменшує висоту кімнати на 20 см. Тому її не рекомендую встановлювати, коли звичайна стеля нижча від 3 м. Вона має бути світлою з невеликою дзеркальністю. Дуже дзеркальна зробить кімнату надто відкритою і незатишною. У ванній кімнаті встановіть душову кабіну з прозорим піддоном, щоб усі кутки та стіни були відкритими.

Дизайн-проект квартири в середньому коштує 120 грн за квадратний метр. Перепланування однокімнатної квартири площею до 30 кв. м обійдеться в 300–400 грн.

Що потрібно для оформлення перепланування квартири

— Подати до Інституту з проектування заяву на ім"я начальника управління житлово-комунального господарства, копії технічного паспорта та документів на квартиру

— Погодити планування із санепідемстанцією та пожежною охороною

—  Узгодити проект з управлінням містобудування і архітектури та зі службою "Укрінвестекспертиза", якщо втручаєтеся у несучі конструкції

— Скласти договір із жеком на вивіз будівельного сміття

— Оформити право власності на переплановану квартиру та новий технічний паспорт

Оформлення всіх документів обійдеться у 600 грн

Зараз ви читаєте новину «Квартиру розміром з більярдний стіл продають за 300 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути