вівторок, 23 травня 2006 15:16

У чеському ресторані подають кнедлі

Єдиний у Львові чеський ресторан "Прага" відсвяткував першу річницю. На вулиці за столиками можна випити чеського пива, а в ресторані — скуштувати гарячих наїдків.

— Кнедлі — страва номер один у чеській кухні, — розповідає директор ресторану Андрій Захарчук, 25 років. — Це кульки з картоплі або борошна, які готують із сиром та шинкою, салом або фруктами. Подають до смаженої свинини та яловичини. Чехи дуже люблять кнедлі з різними соусами та підливами.

Для "хлібних" кнедлів знадобиться 400 г молока, 30 г дріжджів, яйце, ложка олії, 600 г борошна, сіль, цукор. Розводимо дріжджі у теплому молоці. Додаємо сіль та цукор за смаком, вибиваємо яйце. Розмішавши, вливаємо олію, а потім насипаємо борошно. Робимо це швидко, щоб маса вийшла без грудочок.

Тісто накриваємо рушником і ставимо в тепле місце, аби підійшло. Пізніше двічі його переминаємо. Кнедлі можна виробляти лише з "достиглого" тіста. Варити невеликі кульки найкраще не в окропі, а на парі.

Готові кнедлики змащуємо олією. Страву подають гарячою і посипають зеленню.

Зараз ви читаєте новину «У чеському ресторані подають кнедлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути