Єдиний у Львові чеський ресторан "Прага" відсвяткував першу річницю. На вулиці за столиками можна випити чеського пива, а в ресторані — скуштувати гарячих наїдків.
— Кнедлі — страва номер один у чеській кухні, — розповідає директор ресторану Андрій Захарчук, 25 років. — Це кульки з картоплі або борошна, які готують із сиром та шинкою, салом або фруктами. Подають до смаженої свинини та яловичини. Чехи дуже люблять кнедлі з різними соусами та підливами.
Для "хлібних" кнедлів знадобиться 400 г молока, 30 г дріжджів, яйце, ложка олії, 600 г борошна, сіль, цукор. Розводимо дріжджі у теплому молоці. Додаємо сіль та цукор за смаком, вибиваємо яйце. Розмішавши, вливаємо олію, а потім насипаємо борошно. Робимо це швидко, щоб маса вийшла без грудочок.
Тісто накриваємо рушником і ставимо в тепле місце, аби підійшло. Пізніше двічі його переминаємо. Кнедлі можна виробляти лише з "достиглого" тіста. Варити невеликі кульки найкраще не в окропі, а на парі.
Готові кнедлики змащуємо олією. Страву подають гарячою і посипають зеленню.
Коментарі