вівторок, 03 січня 2023 05:30

Як позбутися похмілля ‒ перевірені методи

Як позбутися похмілля ‒ перевірені методи
Похмілля неодмінно буде, якщо не контролювати себе під час бурхливого застілля. Фото: realist.online

Похмілля ‒ неодмінний атрибут занадто бурхливого застілля. Комусь наслідки святкування даються легше, комусь ‒ важче. Але переживати цей момент однаково неприємно.

Втім, є засоби, що допомагають полегшити самопочуття на ранок після алкогольного святкування. Головні з них зібрала Gazeta.ua.

Варто пам'ятати, що без води організм повільніше позбувається продуктів розпаду етанолу, тому й похмілля триває довше. Як при будь-якому отруєнні, потрібно багато пити дрібними ковтками.

Непоганим засобом від похмілля вважають чай з медом. Але слід звернути увагу ‒ чи немає у вас алергії на мед. Виводять з організму алкогольну отруту також сорбентами, фруктовими соками та бульйонами.

Часто використовують різні таблетки. Найкорисніше при цьому ‒ активоване вугілля. Адже це ‒ ентеросорбент, він поглинає токсини і надлишки їжі з шлунково-кишкового тракту, а потім природним шляхом виводить їх з організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вид алкоголізму найнебезпечніший

Нині в аптеках продаються сучасніші сорбенти, наприклад, Смекта, Ентеросгель, Полісорб, Лігносорб та багато інших. Але не варто їх приймати разом з іншими засобами від похмілля, бо сорбенти і їх поглинуть й ефект може бути нульовим.

Можна прийняти аспірин, він зніме набряки, головний біль ‒ одні з найбільш болісних похмільних симптомів. Але пам'ятайте, що його можна пити не раніше, ніж за шість годин після вживання алкоголю.

Окрім того, можуть допомогти м'які заспокійливі засоби на основі валеріани або собачої кропиви. Це допоможе при похмільній депресії і безсонні. А також заспокоїть нерви і допоможе уникнути запою. Але варто пам'ятати, що сильні заспокійливі несумісні з алкоголем.

Можна прийняти янтарну кислоту. Це недорогі, але ефективні пігулки. Вони прискорюють центральну ланку обміну речовин і допомагають організму швидше впоратися з алкоголем. Але цей засіб протипоказаний при виразці і гастриті.

Допоможуть при похміллі препарати магнію. Це може бути магнезія (магнію сульфат), магнесол, панангін (аспаркам). Вони пом'якшують негативний вплив алкоголю на серце, прискорюють обмін речовин, зменшують головний біль.

Декому від похмілля краще за медикаментозні допомагають прості домашні засоби. Наприклад, контрастний душ.

Рекомендують також пити багато води, безалкогольного мохіто, розсолу, соків. Можна приготувати освіжаючий коктейль: віджати сік моркви і селери, додати лимонний сік і м'яту.

Гарно від нудоти допомагають м'ятний чай та кориця. Їх краще заварити звечора, а вранці пити малими ковтками. А щоб швидко відновити роботу шлунка, найкраще підійде яловичий бульйон.

Похмілля ‒ це не лише неприємні відчуття після бурхливого алкогольного застілля. Цей синдром має ще й суттєвий згубний вплив на здоров'я людини загалом.

Викликають похмілля будь-які алкогольні напої. Вони порушують сон та зневоднюють організм. Адже насправді алкоголь є токсином й організм із ним активно бореться. Швидко позбутися похмілля можна за допомогою яєць.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися похмілля ‒ перевірені методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути