понеділок, 02 січня 2023 05:30

Позбутися похмілля допоможуть яйця ‒ корисні поради до свят

Позбутися похмілля допоможуть яйця ‒ корисні поради до свят
Сирі яйця допомагають впоратись із похміллям. Фото: dpsscn.gov.ua

Похмілля ‒ це не лише неприємні відчуття після бурхливого алкогольного застілля. Цей синдром має ще й суттєвий згубний вплив на здоров'я людини загалом.

Викликають похмілля будь-які алкогольні напої. Вони порушують сон та зневоднюють організм. Адже насправді алкоголь є токсином й організм із ним активно бореться. Швидко позбутися похмілля можна за допомогою яєць. Про це пише CambridgeLive, посилаючись на керівника спеціалізованої компанії зі зберігання вина Elite Wine Refrigeration Каллума Дулі.

За його словами, те, яким буде ваше самопочуття після вживання алкоголю, значною мірою залежить від шлункової кислоти. Тому дуже важливо правильно турбуватися про своє травлення. Експерти, наприклад, радять не їсти нічого солодкого до та після вживання вина чи іншого алкоголю. Адже вино саме по собі спричинить різке підвищення рівня цукру в крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий 2023-й: рік якої тварини зустрічатимемо та як її задобрити

Натомість, позбутися похмілля допоможуть яйця. До їхнього складу входять амінокислоти, зокрема авідин, які допомагають розщеплювати ацетальдегід. Також вони містять мінерали та корисні речовини, які налагодять роботу шлунку.

За словами фахівців, коли організм розщеплює алкоголь, починає виробляти саме таку хімічну сполуку як ацетальдегід. Вона може шкодити здоров'ю, тому завдяки яйцям організм зможе швидше відновитися.

При цьому найкраще допомагають саме сирі яйця. Їх потрібно пити натщесерце зранку після вечірки, коли відчуваєте симптоми алкогольної інтоксикації.

А якщо хоча б одне яйце випити за кілька годин або навіть під час бурхливої вечірки, можна взагалі потім не відчувати похмілля.

Популярний взимку глінтвейн може не тільки зігрівати у холодну погоду, а й підтримати серце. Окрім того, цей гарячий напій має здатність знижувати рівень холестерину у крові, але за певних умов.

Науковці з'ясували, що яйця можуть покращувати когнітивні функції. Нове дослідження опублікували в журналі Nutritional Neuroscience.

Зараз ви читаєте новину «Позбутися похмілля допоможуть яйця ‒ корисні поради до свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути