— Восени хочеться чогось гарячого, ароматного та п'янкого, — каже 33-річна Оксана Приймак з Одеси. — Коктейль із прянощами та коньяком — саме такий.
Очищує 15 г кореню імбиру, яблуко, морквину й натирає на крупній тертці. Цедру одного апельсина — на мілкій. З цитрусової м'якоті вичавлює сік. Поєднує інгредієнти та перекладає в каструлю. Заливає 500 мл окропу і ставить на вогонь. Додає 1 ч. л. кардамону та дрібку кмину. Перемішує все, доводить до кипіння та знімає з вогню. Накриває каструлю кришкою і залишає настоятися 15 хв.
Готовий напій проціджує крізь два шари марлі та розливає по келихах. У кожен додає по 2 ст. л. коньяку. Прикрашає шматком апельсина.
"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"
×
Коментарі