У Львові відкрилося перше кафе японської кухні "Суші Каппо Ін". У перекладі — "Суші з огірком".
У день відкриття до нового закладу прийшло понад сто відвідувачів. Вони замовляли найпопулярніші в японських ресторанах суші — нігірі: з лососем, з копченим вугром, з морським гребінцем, восьминогом. Запивали японським пивом та рисовою горілкою — саке. А на десерт брали рисові кульки з кунжутом та медом.
У "Суші Каппо Ін" страви подають в оригінальному посуді — тацях, які японці називають "сушіокі". Замість виделок та ножів пропонують користуватися японськими паличками, у склянки наливають хіба що воду. У новому кафе не їдять гарячі страви з хлібом.
— Ідею створити "японське" кафе я виношувала довго, — розповідає директор Ірина Сімак, 30 років. — Важко було підібрати персонал. Нам пропонували шеф-кухаря — японця, але на день він хотів заробляти $500. Ми відмовилися і запросили людей, які довгий час жили в Японії. Вони навчили наших кухарів готувати.
Ми не робимо наперед ніяких заготовок, — веде далі пані Ірина, — тільки варимо рис. Суші-майстри все роблять при клієнтах. Надалі плануємо працювати на замовлення.
Саке нігірі зі свіжим лососем.................16 грн
Унагі нігірі з вугрем копченим................18 грн
Хотате нігірі з морським гребінцем..........16 грн
Рисові кульки з кунжутом та медом........12 грн
Саке.......................................................13–18 грн (50 мл)
Коментарі