"У мене завжди є готовий бісквіт. Крем можна приготувати за 10 хвилин. Швидко зробити десерт і дати йому настоятися в холодильнику 1 годину", - розповідає Галина Устименко з Києва.
СКЛАДОВІ
молоко 3,2% 200 мл
борошно 1 ст. л.
вершкове масло 50 г
цукор ванільний 8 г
цукор 3 ст. л.
кукурудзяний крохмаль ½ ст. л.
яєчні жовтки 2 шт.
мигдаль смажений 1 жменя
кави еспресо 100 мл
полуниця 250 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Беремо бісквіт. Його можна спекти чи купити в магазині.
Готуємо крем: жовтки, цукор, ванільний цукор, борошно і кукурудзяний крохмаль, добре перемішати.
Молоко злегка підігріти. Додати яйця в молоко і швидко перемішати. Варити крем на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння. Готовий крем накриваємо плівкою і даємо охолонути. Крем і масло у вас повинні бути однієї температури. Масло збити і почати додавати крем по 1 ст. л.
Полуницю нарізати. Мигдаль злегка розім'яти в ступці.
У келих чи склянку покласти кілька шматочків бісквіта і полити кавою.
Покласти 1 десертну ложку крему. Полуницю. Потім знову бісквіт, кава, крем і полуниця.
Зверху посипати мигдалем.
Відправити в холодильник на 1 годину. Смачного!
Читайте також: Трюфелі з йогурту і білого шоколаду начинають полуницею
Коментарі