Смак борщу підкреслюють не лише пампушки, але й різні закуски із сала та часнику. Рецептами смачних намазок поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.
"Хочу розповісти вам про дві чудові закуски до борщу. Якщо ви не знали, то запечений часник – це вже не зовсім часник. Бо смак часнику після запікання не має майже нічого спільного з сирим часником. Паста з нього чудово смакуватиме з борщем та шматком чорного хліба, - розповів Клопотенко.
Паста із запеченого часнику
Інгредієнти:
часник - 8-10 шт.,
олія - 4 ст. л.,
сіль та перець - за смаком,
грінки для подачі - за смаком,
Приготування:
Часник очистити від сухого верхнього шару. Позрізати верхівки головок, щоб проглядалися білі зубці. Обгорнути кожну головку в фольгу. Запікати годину при 180 градусах. Дістати часник та дати йому охолонути. Вичавити м'якоть в ступку, додати сіль та перець. Розтерти ступкою до отримання часникової пасти. Влити олію і ретельно вимішати до однорідності. Готову закуску подати до борщу разом із грінками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати простий пиріг із куркою: рецепт від Клопотенка
"Ще одна закуска, що ідеально смакуватиме до борщу, з сала із часником. Тут ви можете експериментувати та використовувати спеції до смаку. Головне не зменшувати кількість часнику, бо він надає салу особливого пікантного смаку", - продовжив Клопотенко
Закуска з перетертого сала
Інгредієнти:
сало - 300 г,
часник - 5 зубців,
приправи до салату - 1 ст. л.,
сіль - 1/2 ч. л.,
Приготування:
Очистити сало та часник від шкірки, нарізати шматками й перепустити через м'ясорубку. Всипати спеції та вимішати. Подавати із чорним хлібом.
"Намазка-паста з часнику це бомба! М'яса я не їм, але ось думаю, сало ж не м'ясо", - прокоментував відео-рецепт Vadim Some
Холодний борщ - страва, що освіжає, й особливо популярна влітку. Найсмачнішою виходить із додаванням молодого буряка. А якщо такого немає, можна взяти й торішній.
Коментарі