Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2024 18:17

"Сирський - генерал-реформатор, який творить нову армію в горнилі війни" - експерт

Військовий експерт Мар'ян Ощановський опублікував у фейсбуці аналітичний допис, в якому високо оцінив діяльність Головнокомандувача ЗСУ генерала Олександра Сирського щодо оборони країни та реформування армії.

  Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський. Фото: t.me/osirskiy
Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський. Фото: t.me/osirskiy

"Попри складнощі війни, він невпинно працює над глибокими структурними змінами задля створення нової моделі Збройних Сил відповідно до євроатлантичних стандартів", - наголошує Ощановський.

Експерт вказує, що вже зараз здійснюється оптимізація штатної структури Генштабу, зменшення його невластивих функцій та посилення органів військового управління, які безпосередньо керують військами в районах бойових дій. "У цьому контексті особлива увага приділяється формуванню ефективних Сил безпілотних систем, важливість яких яскраво продемонструвала війна", - підкреслює він новаторські зусилля Сирського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойові дії по всій лінію фронту - Сирський повідомив про ситуацію

"Протягом цих трьох місяців він продемонстрував вміння швидко адаптувати плани та напрацювати нові підходи відповідно до ситуації на фронті", - пише Ощановський.

Він наводить приклад успішної оборони Харківщини: "Сирський вчасно відреагував на спробу росіян прорватися до Вовчанська та Липців, змінивши тактику та не дозволивши противнику просунутися далі".

Водночас експерт відзначає стратегічний хист Сирського: "Бої на Донеччині відбуваються згідно з його планами щодо утримання плацдармів та виснаження ворожих угруповань".

Найбільше Ощановський вражений здатністю Головнокомандувача поєднувати ведення оборони з масштабними реформами армії: "Сирський як ніхто інший поєднує якості хисткого польового воєначальника та прозорливого реформатора".

"Його талант стратега, оперативність, як тактика, та залізна воля реформатора дають впевненість, що Україна здобуде перемогу", - підсумовує автор.

Вперше відбувається планування на десятиріччя вперед.

Наша мета, незважаючи на російську агресію, - створити перспективну структуру ЗСУ на період до вступу України в НАТО. Про це сказав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «"Сирський - генерал-реформатор, який творить нову армію в горнилі війни" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути