Мікрохвильову піч іноді вмикають порожньою, наприклад, щоб перевірити, чи вона працює.
Однак, мало хто знає, що робити цього не варто, пише Gazeta.ua.
Справа в тому, що випромінювання, що виробляється мікрохвильовою піччю, має поглинатися продуктами. Якщо надвисокочастотні хвилі не знаходять перешкоди на своєму шляху, вони продовжують рух і відбиваються від внутрішніх стінок камери.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали п'ять продуктів, які не можна розігрівати
При цьому здається, що нічого не відбувається, адже піч не видає тріску чи інших дивних звуків. Вона також не іскрить. Разом з тим випромінювання негативно впливає на деталі та значно скорочує термін служби пристрою.
Так само негативно на стан печі впливає розігрів у ній невеликої кількості їжі. Тому не варто у мікрохвильовці гріти, наприклад, один бутерброд. Адже мінімальна вага продуктів для НВЧ-печі становить 200 грамів.
А якщо потрібно розігріти невелику кількість їжі, то окрім тарілки з продуктами, можна поставити в мікрохвильову піч ємність з водою.
Багато бактерій накопичується не лише на сидінні унітаза. Небезпечні місця є на кожній кухні. Поради - що робити для знезараження цих місць зібрала Gazeta.ua.
Зокрема, значна кількість бактерій збирається на губках та серветках для миття посуду.
Коментарі