Ексклюзивы
четверг, 23 октября 2008 19:22

Квартири подешевшають на третину

Із початку вересня у вінницьких агенціях нерухомості знизився рівень продажів.

— За останній місяць ми не продали жодної квартири, — розповідає менеджер агентства нерухомості "Світ нерухомості" Альона Яковенко, 28 років. — Такого обвалу давно не було.

Ріелтори зауважують, що найбільше подешевшали дво- та трикімнатні квартири.

— У середньому трикімнатну можна купити за 70 тисяч доларів. Двокімнатну — за 45–55, — додає Яковенко. — Це на сім-десять відсотків нижче, ніж на початку літа. На однокімнатні квартири ціни практично не впали, але на продаж їх почали виставляти менше.

В агентствах нерухомості прогнозують подальше падіння цін на ринку вторинної нерухомості, до кінця року — на 30%.

— Люди, що розраховували на кредити, відкладають купівлю житла, бо іпотечних кредитів банки не дають, — додає Яковенко. — Найбільший обвал цін буде у грудні. Продавці, що зараз тримають ціни, знижуватимуть їх, щоб отримати хоча б якісь гроші. Люди бояться нового року. Думають, ціни можуть впасти, як у 1990-х.

Зниження цін на нові квартири цьогоріч не прогнозують.

— Серйозного обвалу цін на будівництво первинної нерухомості не буде, — каже генеральний директор підприємства "БМУ-3" Тимофій Гіренко. — Із листопада 2007 року до серпня 2008-го вартість будівництва зросла на 35 відсотків. За цей час метал подорожчав удвічі, цегла на 20 процентів, цемент — на 35, заробітна плата зросла на 33 відсотки. Тому про здешевлення первинного житла не може бути й мови.

Для підтримання будівництва компанія пропонуватиме клієнтам безвідсоткові відстрочки на купівлю три- та чотирикімнатних квартир вартістю понад 350 тис. грн.

Сейчас вы читаете новость «Квартири подешевшають на третину». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть