Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 19:22

Квартири подешевшають на третину

Із початку вересня у вінницьких агенціях нерухомості знизився рівень продажів.

— За останній місяць ми не продали жодної квартири, — розповідає менеджер агентства нерухомості "Світ нерухомості" Альона Яковенко, 28 років. — Такого обвалу давно не було.

Ріелтори зауважують, що найбільше подешевшали дво- та трикімнатні квартири.

— У середньому трикімнатну можна купити за 70 тисяч доларів. Двокімнатну — за 45–55, — додає Яковенко. — Це на сім-десять відсотків нижче, ніж на початку літа. На однокімнатні квартири ціни практично не впали, але на продаж їх почали виставляти менше.

В агентствах нерухомості прогнозують подальше падіння цін на ринку вторинної нерухомості, до кінця року — на 30%.

— Люди, що розраховували на кредити, відкладають купівлю житла, бо іпотечних кредитів банки не дають, — додає Яковенко. — Найбільший обвал цін буде у грудні. Продавці, що зараз тримають ціни, знижуватимуть їх, щоб отримати хоча б якісь гроші. Люди бояться нового року. Думають, ціни можуть впасти, як у 1990-х.

Зниження цін на нові квартири цьогоріч не прогнозують.

— Серйозного обвалу цін на будівництво первинної нерухомості не буде, — каже генеральний директор підприємства "БМУ-3" Тимофій Гіренко. — Із листопада 2007 року до серпня 2008-го вартість будівництва зросла на 35 відсотків. За цей час метал подорожчав удвічі, цегла на 20 процентів, цемент — на 35, заробітна плата зросла на 33 відсотки. Тому про здешевлення первинного житла не може бути й мови.

Для підтримання будівництва компанія пропонуватиме клієнтам безвідсоткові відстрочки на купівлю три- та чотирикімнатних квартир вартістю понад 350 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Квартири подешевшають на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути