Ексклюзивы
понедельник, 29 сентября 2008 19:51

Донецький "Металург" зіграв унічию із "Шахтарем"

Центральним матчем дев"ятого туру чемпіонату України стало донецьке "дербі". "Шахтар" приймав "Металург" і не зміг виграти шостий матч поспіль у чемпіонаті України — 1:1.

— Нічого нового про гру "Шахтаря" я вам не скажу, — каже "ГПУ" колишній тренер збірної України Анатолій Коньков, 59 років.— Команда абсолютно не вміє себе поводити у визначальні епізоди зустрічі. Не скажу, що за рахунку 0:0 господарі мали перевагу, але принаймні гол забили — виключно завдяки майстерності Ілсіньйо. Але ж треба й уміти тримати удар. Те, що "Шахтар" не подвоїв рахунок — збіг обставин, Гладкий і Морено мали забивати. Але скільки можна терпіти безвідповідальну гру в обороні. Претензій немає тільки до Пятова, який віддувався за всіх, але ж він також не може постійно "тягти" удари. Зате вкотре сподобався "Металург". Типова тренерська команда — ключові гравці випадають (через дискваліфікацію не грали захисник Чечер і півоборонець Фернандеш. — "ГПУ"), а малюнок гри не змінюється — чіткий контроль м"яча, командний рух.


У Донецьку результату не здивувалися. Подейкують, що після завтрашнього матчу проти "Барселони" головного тренера "Шахтаря" Мірчу Луческу може замінити його співвітчизник Іон Андоне, який улітку зробив ЧФР із Клужа чемпіоном Румунії.

— Усе-таки думаю, що Луческу залишиться до закінчення групового етапу Ліги, — каже експерт. — Хіба що в ньому "Шахтар" програє серію матчів.

Луческу може поступитися місцем Андоне


Сьома поспіль перемога "Динамо" в національних турнірах свідчить про прогрес киян?

— "Динамо" на ходу, але останній виграш я б не переоцінював — занадто слабким був "Кривбас" і надто — його воротар. А взаємодія форвардів киян — Бангура та Кравця — у матчі проти Кривого Рогу могла бути й кращою. Бракує Мілевського.

"Металіст "обіграв "Ворсклу" заслужено?

— Так. Харків більше працює із своїм тренером, тому й мав перевагу. Але й "Ворскла" діяла непогано — просто в захисті частіше помилялася. І голкіпер Долганський.

"Дніпро" програв у першому матчі на новій арені. Що із командою?

— Перехідний період. Ясно, що треба шукати нового тренера, який би кількість кваліфікованих футболістів перетворив на якість гри.

Сейчас вы читаете новость «Донецький "Металург" зіграв унічию із "Шахтарем"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть