Ексклюзивы
понедельник, 07 января 2013 00:00

"Живий хліб" не лише годує, а й оздоровлює"

 

На хлібозаводі №3 підприємства "Полтавахліб" відроджують хлібопекарські традиції нашого народу. Уже п'ять років як радують споживачів заварними житньо-пшеничними хлібами під торговельною маркою "Живий хліб". Їх називають кулінарними шедеврами пекарів, брендом Полтавщини і гордістю України.

"Живий хліб" випікають лише з натуральної, високоякісної продукції вітчизняних виробників. Розробили шість найменувань — "Баварський", "Кавказький", "Джерело", "Дари Полтави", "Полтавський класичний" і "Дарунок".

— Головна особливість "Живого хліба " в тому, що його випікають на житніх заквасках без додавання пресованих дріжджів, — пояснює Світлана Замориленко, головний технолог підприємства "Полтавахліб". — "Живий хліб" потребує стільки ж уваги, як мала дитина. Для нього готуємо заварку. Так називаємо частину борошна, котру заварюємо на воді, додаємо до основного тіста. Завдяки цьому випічка довше залишається свіжою, не черствіє. Приготування "Живого хліба" починаємо за добу. Докладаємо багато труда і сили, щоб наших споживачів порадувати якісною і смачною продукцією.

Більшість продуктів торгової марки "Живий хліб" — не мають аналогів в Україні. Полтавські пекарі самі розробляли рецепти на основі давніх. Народні традиції приготування хліба на заквасках лише додали переваг продукції "Полтавахліб". Термін зберігання "Живого хліба" — шість діб, а ще він максимально натуральний і корисний для здоров'я.

— Кожен сорт має свою особливість. "Баварський" виготовляємо на житньо-хмелевій заквасці. У стародавні часи не було дріжджів. Їх заміняли відваром із шишок хмелю. Цю технологію використовуємо і ми, — розповідає Світлана Григорівна. — Коли скуштувати хліб "Баварський", відчувається аромат хмелю, ледь чутна гірчинка. Адже хміль — природний антибіотик, антисептик, пригнічує ріст шкідливих мікробів в організмі людини. "Баварський" полюбили споживачі. Тому цей сорт — лідер продажів серед марки "Живий хліб".

Хліб "Джерело" — справжня скарбниця вітамінів і мінералів. У нього додають насіння льону. Корисний для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Хліб "Кавказький" випікають, додаючи три види перцю — паприку, чорний і червоний гіркий. Смакує до борщу, супів. Стимулює апетит. У хліб "Полтавський класичний" додають солод житній ферментований, кмин і сухе картопляне пюре. Воно запобігає черствінню хліба. Не відчувається на смак. Хліб "Дарунок" готують із чорносливом, курагою, родзинками і грецькими горіхами. Корисний для роботи серця, імунної системи. А ще цей хліб — дивовижно смачний. Можна запросто їсти з чаєм, наче десерт.

— "Живий хліб" не лише годує, а й оздоровлює, — каже Валентина Маджар, директор товариства "Полтавахліб". — Наші споживачі часто телефонують, діляться враженнями від продукції. Кажуть, не їли житнього хліба, доки не скуштували "Живий" — тепер постійно його купують.

Уперше випічку продаватимуть у наборах

Уперше в Полтаві хліб і здобу від хлібозаводу №3 товариства "Полтавахліб" продаватимуть у наборах.

— У магазинах давно пропонують комплекти ковбас, цукерок, горілчаних чи кондитерських виробів. Ми перші у хлібопекарській промисловості наважилися сформувати набори випічки, — говорить Валентина Маджар.

До комплекту входить житньо-пшеничний хліб торгової марки "Живий хліб", нарізний батон і випічка у формі Діда Мороза, ялинки, сніжинки та булочка зі згущеним молоком "Щедра торбинка". Випічка загорнута у святкову упаковку.

— В одному наборі поєднали смаки всієї родини. Адже комусь подобається житній хліб, інші хочуть батон. А солодку випічку люблять усі. Старалися, щоб наші набори стали справжнім подарунком до столу, — продовжує Валентина Григорівна. — Якщо новинка прийдеться до вподоби полтавцям, пропонуватимемо в набір різні хліби, обов'язково вислухаємо і виконаємо побажання наших споживачів. Наприклад, закінчиться зима, ялинка в наборі буде не актуальною. Її можна замінити розаном чи іншою булкою. Адже маємо великий вибір здобної випічки.

Колектив хлібозаводу №3 товариства "Полтавахліб" щиро вітає полтавців із Новим роком і Різдвом. Бажає, щоб 2013-й приніс радість, достаток і благодать у кожну родину, а на столі завжди був полтавський "Живий хліб".

 

Сейчас вы читаете новость «"Живий хліб" не лише годує, а й оздоровлює"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть