Ексклюзивы
четверг, 11 декабря 2008 14:25

У питній воді виявили кишкову паличку

Санепідемстанція виявила в питній воді комунального водогону в Котельві кишкову паличку. Пробу брали з колонки в центрі селища.

— Вода вдвічі гірша за бактеріологічним забрудненням, ніж передбачає держстандарт, — розказує головний санітарний лікар району Микола Чайка, 65 років.

Забруднення сталося через старі труби. Селищний водогін обслуговує місцевий комбінат комунальних послуг.

— Що ви хочете — нашому водогону понад півстоліття! — нарікає начальник комунгоспу Володимир Корост, 43 роки. — Із того часу його ні разу капітально не ремонтували. Він лопається по швах. Ми тільки те й робимо, що практично щодня ліквідовуємо пориви.

Цього року на 30 км водогону сталося 115 поривів. Найчастіше рве труби на вулицях Калініна, Кірова, Пушкіна, де водогін вважають повністю зношеним. Грошей на його ремонт немає.

За заражену питну воду, якою користувалися понад 5 тис. людей,  санстанція оштрафувала інженера комунгоспу. Водогін змусили прохлорувати.

— В ідеалі вода з котелевських артезіанських свердловин не потребує хлорування, — каже Микола Чайка. — Її добувають із глибини майже тисячу метрів. Але через пориви якість погіршується.

Не відповідає вимогам вода ще у двох населених пунктах Котелевщини. У селі Деревки у воді заліза більше за норму у вісім разів. Через це вона смердить, має осад, не добра на смак. Таку воду п"ють у школі, дитсадку, будинку ветеранів та 15 родинах. Питна вода в Милорадовому має підвищений вміст солей. У санстанції припускають, вона може бути навіть лікувально-мінеральною.

Сейчас вы читаете новость «У питній воді виявили кишкову паличку». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть