четверг, 11 декабря 2008 14:30

Робітникам заборгували 30 мільйонів гривень зарплатні

1 грудня заборгованість із заробітної плати в області сягнула 30 мільйонів гривень

70% боргу мають економічно активні підприємства Полтавщини, 14% — господарства агропромислового комплексу, 6,2% — будівельні організації.

— Невиплата зарплат працівникам спричиняє заборгованість із виплат до Пенсійного фонду в області, що в свою чергу може негативно позначитися на виплаті пенсій, — зазначає голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, 55 років.

Найгірший стан із виплати зарплат у Полтаві і Кременчуці. Зокрема у Крюківському районі. А також у місті Лубнах, Лохвицькому, Гребінківському, Зіньківському, Карлівському, Пирятинському, Машівському, Полтавському, Миргородському, Чутівському районах.

1 листопада борг із виплати зарплат в області сягав 8,9 млн грн.

— На Полтавщині є керівники підприємств, які світову економічну кризу використовують на власну користь. Вони дозволяють собі не виплачувати зарплату. Аргументують дії подіями у світі, до яких більшість не мають жодного відношення, адже ринки збуту їхньої продукції чи сфера діяльності обмежується кордонами України, — повідомляє заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко, 51 рік.

Окремі керівники мають прибутки, але грошей працівникам не платять.

— У першу чергу вирішують виробничі проблеми, — зауважує Надія Семенівна. — Приміром, на кременчуцьке підприємство "Україна-Промресурс" за вересень-жовтень 2008 року надійшло 24,8 мільйона гривень. Із них на виплату зарплатні використали 780,9 тисячі. 1 листопада підприємство заборгувало працівникам 883,7 тисячі гривень зарплати.

Сейчас вы читаете новость «Робітникам заборгували 30 мільйонів гривень зарплатні». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть