Ексклюзивы
четверг, 11 декабря 2008 14:11

Найкраще купують костюми зайчиків та ведмежат

Найкраще купують костюми зайчиків та ведмежат

Дитячими новорічними костюмами на ринку та у крамницях торгуватимуть до середини січня. Найпопулярніше вбрання тварин, Снігуроньок, Сніжинок та принцес. Пропонують також костюми сучасних героїв мультфільмів та кіно — Джека Горобця, ніндзі, Бетмена, людини-павука.

— А костюм зайчика у продажу є? — запитує відвідувачка у продавця магазину "Чунга Чанга" на вул. Фрунзе в Полтаві.

Та у відповідь хитає головою.

— Костюми зайчиків розібрали. Лишилися тільки маски, — говорить продавець Галина Веклич. — У дитсадках ранки почалися раніше, ніж у школах. А там щороку стандартний набір костюмів — лисички, зайчики, білочки, свинки, собачки. У нас із тваринок лишився один костюм — пуделя.

Цьогоріч новорічними костюмами торгують із перших чисел грудня. У магазині "Чунга Чанга" можна купити вбрання від 150 грн.

— Найдорожчий костюм "Венеція" для дівчинки продали за 900 гривень, — говорить продавець. — Це була шикарна атласна сукня, розшита золотом та камінцями, рукави сіточкою.

Жінка зауважує, купувати новорічні костюми матері приходять переважно без дітей. Радіють, якщо є вбрання потрібного персонажа. Кажуть, готові навіть самі підшити костюм, якщо завеликий.

Тільки один хлопчик хотів костюм зла

— Костюми ще з минулої закупки. Тому ціни досить невисокі, — каже Галина Веклич. — Ось таке пишне платтячко принцеси можна купити за 385 гривень. А воно універсальне. Можна носити не тільки на Новий рік, але й на інші свята.

У магазині є вбрання на дітей віком від року до 7.

— На хлопчиків вибір менший, — зауважує продавець. — Вони часто соромляться одягати костюм. Обмежуються хіба маскою та шаблею.

У відділі іграшок центрального універмагу міста широкий вибір новорічного вбрання. Є костюми тигра, леопарда, мишей, мавп, зайців. Повний набір — комбінезон та шапку — можна придбати за 80-270 грн. Найчастіше запитують костюми зайчиків, ведмежат, лисичок.

— На моїй пам"яті тільки один хлопчик хотів собі костюм зла, — усміхається продавець відділу Наталія Гелла. — Ми йому підібрали вбрання ніндзі.

Жінка каже, з наступного тижня в магазин завезуть одяг. Обіцяє, що у продажу з"являться костюми корівок та бичків — символів 2009 року.

— Оце вішаю самий ходовий костюм — людини-павука, — зі сміхом каже продавець на Центральному ринку Полтави Наталія Сушильникова. — Маю цікавий костюмчик — три в одному. Це ніндзя, Бетмен та Зорро.

Костюми на 3–8-річних дітей на ринку продають по 60–160 грн.

— Привезла гарні костюми корівок, — показує жінка. — Для дівчаток це шапочка з мордочкою корівки, безрукавка та спідничка. Усе біленьке в чорні плямки.

На ринку і у крамницях кажуть: справжня новорічна торгівля розпочнеться 15 грудня.



Плюшеві маски згодяться на кілька років


— Брала на продаж раніше маски дешеві пластикові, а тепер перейшли на плюшеві, — говорить продавець Центрального ринку Полтави Галина Нечай. — Вони зручні, м"які та багаторазові.

В асортименті є маски бика, мавпи, лева, кози, зайця, свині, ведмедя.

— Дорослі беруть такі маски на корпоративи, — зауважує Галина. — А в дитсадках їм раді, бо можна використати наступного року.

Ціна плюшевої маски — 12 грн, із пластику чи картону — від гривні.

Шитий новорічний костюм утричі дешевший за купований

В ательє Полтави дитячі новорічні костюми шиють на замовлення. Кажуть, найкраще звертатися для пошиття за тиждень. В екстрених випадках кравчині готові пошити костюм за день.

— Костюм Петрушки можна пошити ледь не при замовникові, — говорить власниця полтавського ательє "Пані Світлана" Світлана Фірсова. — Це просто. Що там тієї дитини.

Ціна костюма залежить від складності виконання. Найпростіше вбрання розбійника — шапка, рвана футболка та шорти. Замовлення на костюми залежить від святкової програми дитсадків.

— Шреків та Бетменів поки що не шили, — сміється власниця ательє. — Були, правда, костюми апельсинчиків, але такі замовлення трапляються не часто.

Сейчас вы читаете новость «Найкраще купують костюми зайчиків та ведмежат». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть