Ексклюзиви
четвер, 11 грудня 2008 14:11

Найкраще купують костюми зайчиків та ведмежат

Найкраще купують костюми зайчиків та ведмежат

Дитячими новорічними костюмами на ринку та у крамницях торгуватимуть до середини січня. Найпопулярніше вбрання тварин, Снігуроньок, Сніжинок та принцес. Пропонують також костюми сучасних героїв мультфільмів та кіно — Джека Горобця, ніндзі, Бетмена, людини-павука.

— А костюм зайчика у продажу є? — запитує відвідувачка у продавця магазину "Чунга Чанга" на вул. Фрунзе в Полтаві.

Та у відповідь хитає головою.

— Костюми зайчиків розібрали. Лишилися тільки маски, — говорить продавець Галина Веклич. — У дитсадках ранки почалися раніше, ніж у школах. А там щороку стандартний набір костюмів — лисички, зайчики, білочки, свинки, собачки. У нас із тваринок лишився один костюм — пуделя.

Цьогоріч новорічними костюмами торгують із перших чисел грудня. У магазині "Чунга Чанга" можна купити вбрання від 150 грн.

— Найдорожчий костюм "Венеція" для дівчинки продали за 900 гривень, — говорить продавець. — Це була шикарна атласна сукня, розшита золотом та камінцями, рукави сіточкою.

Жінка зауважує, купувати новорічні костюми матері приходять переважно без дітей. Радіють, якщо є вбрання потрібного персонажа. Кажуть, готові навіть самі підшити костюм, якщо завеликий.

Тільки один хлопчик хотів костюм зла

— Костюми ще з минулої закупки. Тому ціни досить невисокі, — каже Галина Веклич. — Ось таке пишне платтячко принцеси можна купити за 385 гривень. А воно універсальне. Можна носити не тільки на Новий рік, але й на інші свята.

У магазині є вбрання на дітей віком від року до 7.

— На хлопчиків вибір менший, — зауважує продавець. — Вони часто соромляться одягати костюм. Обмежуються хіба маскою та шаблею.

У відділі іграшок центрального універмагу міста широкий вибір новорічного вбрання. Є костюми тигра, леопарда, мишей, мавп, зайців. Повний набір — комбінезон та шапку — можна придбати за 80-270 грн. Найчастіше запитують костюми зайчиків, ведмежат, лисичок.

— На моїй пам"яті тільки один хлопчик хотів собі костюм зла, — усміхається продавець відділу Наталія Гелла. — Ми йому підібрали вбрання ніндзі.

Жінка каже, з наступного тижня в магазин завезуть одяг. Обіцяє, що у продажу з"являться костюми корівок та бичків — символів 2009 року.

— Оце вішаю самий ходовий костюм — людини-павука, — зі сміхом каже продавець на Центральному ринку Полтави Наталія Сушильникова. — Маю цікавий костюмчик — три в одному. Це ніндзя, Бетмен та Зорро.

Костюми на 3–8-річних дітей на ринку продають по 60–160 грн.

— Привезла гарні костюми корівок, — показує жінка. — Для дівчаток це шапочка з мордочкою корівки, безрукавка та спідничка. Усе біленьке в чорні плямки.

На ринку і у крамницях кажуть: справжня новорічна торгівля розпочнеться 15 грудня.



Плюшеві маски згодяться на кілька років


— Брала на продаж раніше маски дешеві пластикові, а тепер перейшли на плюшеві, — говорить продавець Центрального ринку Полтави Галина Нечай. — Вони зручні, м"які та багаторазові.

В асортименті є маски бика, мавпи, лева, кози, зайця, свині, ведмедя.

— Дорослі беруть такі маски на корпоративи, — зауважує Галина. — А в дитсадках їм раді, бо можна використати наступного року.

Ціна плюшевої маски — 12 грн, із пластику чи картону — від гривні.

Шитий новорічний костюм утричі дешевший за купований

В ательє Полтави дитячі новорічні костюми шиють на замовлення. Кажуть, найкраще звертатися для пошиття за тиждень. В екстрених випадках кравчині готові пошити костюм за день.

— Костюм Петрушки можна пошити ледь не при замовникові, — говорить власниця полтавського ательє "Пані Світлана" Світлана Фірсова. — Це просто. Що там тієї дитини.

Ціна костюма залежить від складності виконання. Найпростіше вбрання розбійника — шапка, рвана футболка та шорти. Замовлення на костюми залежить від святкової програми дитсадків.

— Шреків та Бетменів поки що не шили, — сміється власниця ательє. — Були, правда, костюми апельсинчиків, але такі замовлення трапляються не часто.

Зараз ви читаєте новину «Найкраще купують костюми зайчиків та ведмежат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути