Ексклюзивы
четверг, 23 октября 2008 19:50

Гроші в банківському сейфі можна зберігати шість років

Для зберігання матеріальних цінностей у банках можна на певний час винайняти скриньку. Вартість оренди залежить від терміну зберігання та розмірів сейфа.

— У таких скриньках люди зберігають валюту, цінні документи, коштовності, дорогоцінні метали, — каже заступник начальника обласного управління "Райффайзен банку Аваль" Катерина Даценко, 27 років. — Найчастіше їх наймають у період літніх та зимових відпусток, коли люди від"їжджають з дому й бояться залишати там цінні речі. Зараз теж усі орендарі у виграші. Бо клієнти, які поклали гроші на депозит зі щомісячною виплатою відсотків, тепер не можуть їх зняти. Так постановив Нацбанк у зв"язку зі зростанням курсу долара. А грошей у сейфі інфляція ніяк не зачіпає — їх можна забрати в будь-який момент.

Індивідуальні скриньки розміщені у сховищі, обладнаному ґратами та сигналізацією.

— Після укладення договору про оренду клієнту видають ключ від скриньки. Більше ніхто до неї не має доступу, — пояснює Даценко. — Туди не можна класти лише вибухові, радіоактивні та наркотичні речовини, зброю.

Вартість оренди скриньок за добу в "Райффайзен банку Аваль" залежно від суми коштує 3,5–8 грн. Якщо речі покласти на місяць, то матимете 30% знижки за їх зберігання, на три місяці — 35%, а на шість років — 55%. Ще треба сплатити 250 грн застави за користування ключем. Після його повернення гроші віддають.

— У нас найпопулярніші найвищі, 20-сантиметрові, скриньки. Зараз вони всі зайняті, — розповідає персональний менеджер "Приватбанку" в Полтаві Ольга Дяченко.

У "Приватбанку" оренда сейфа заввишки 5 см терміном до 30 днів коштує 4,19 грн, більше — майже 3 грн, 7,5 см — 4–6,28 грн, 15 см — 8,9–12 грн, 20 см — 11–17 грн.

Сейчас вы читаете новость «Гроші в банківському сейфі можна зберігати шість років». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть