Ексклюзивы
пятница, 12 октября 2012 06:30

"Від нас залежить, якою буде країна"

 

7 жовтня близько 18.00 у Полтаві в палаці дозвілля "Листопад" переповнена зала. Стоять на східцях, у проходах. Полтавці чекають презентації програми партії "Україна — Вперед!". Хочуть поспілкуватися з її лідером Наталією Королевською та №2 у виборчому списку — футболістом Андрієм Шевченком. Він заходить до зали під оплески. Присутні встають.

— Я довго жив у Європі і знаю про європейські цінності не з чуток, — схвильовано каже Андрій Шевченко, 36 років. — Нашій державі потрібні негайні реформи. За 20 років чисельність населення у країні скоротилася з 52 до 46 мільйонів. 70 відсотків дітей не можуть виконати звичайні нормативи з фізичного виховання. Лише 7 відсотків школярів вважаються здоровими. "Україна — Вперед!" розробила програму для розвитку фізичної культури і спорту. Перш за все, фізичну культуру потрібно зробити пріоритетом держави. Збільшити фінансування галузі до 7 мільярдів гривень на рік. Забезпечити громадян необхідною кількістю басейнів, спортивних залів, майданчиків. Мене часто запитують, чому держава відвернулася від спорту. Я за останні два роки заплатив близько 5 мільйонів гривень податку. На ці гроші можна збудувати мінімум 30 спортивних майданчиків. Куди пішли ці гроші?

— У кармани! — вигукують хором люди.

У залі аплодують. На сцену виходить 37-річна Наталія Королевська.

— Від нас залежить, якою буде країна, — говорить. — У рідному місті до мене підійшов хлопець. Закінчив технікум, хотів піти на шахту працювати. Йому сказали, давай хабар — влаштуємо. Мій батько 20 років відпрацював під землею. Він шахтар. Пішов у пенсійний фонд, щоб перерахували пенсію. Знову кажуть: давай хабар, порахуємо по-чесному, а ні — отримаєш мінімалку. Держава принижує своїх людей подачками і невиконанням законів. За 20 років одні й ті ж політики приходять до влади та воюють, хто крастиме з бюджету, знищуватиме економіку. Ми опускаємося на дно, де 45 мільйонів живуть на межі бідності, а невелика купа людей володіють майже всією країною.

— Правду кажете, — вигукують із зали. — Так жити далі не можна.

— Коли сім місяців тому оголосили, що створюємо команду нових лідерів, з нас сміялися, потім ігнорували. А тепер бояться, — продовжує Королевська. — До Полтави приїхав Ілля Ємець — кардіолог, якого знають і шанують у всьому світі. Хотів у пологовому провести консультацію для хворих діток. Але його не пустили до малих. Вчора у Черкасах закрили всі стадіони, щоб ніхто з хлопців не прийшов на майстер-клас до свого кумира футболу Андрія Шевченка. Бо політичний маразм перевершує здоровий глузд. Але шанс змінити країну є — провести економічну революцію. Програма її втілення — "Нова економіка — нова країна". І час змін настав.

Полтавці більш як годину спілкувалися з Наталією Королевською та Андрієм Шевченком.

Сейчас вы читаете новость «"Від нас залежить, якою буде країна"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть