пʼятниця, 12 жовтня 2012 06:30

"Від нас залежить, якою буде країна"

Автор: фото надане прес-службою партії ”Україна — Вперед!”
  У неділю, 7 жовтня, лідер партії ”Україна — Вперед!” Наталія Королевська, 37 років, заходить у Центр розвитку дітей раннього віку Полтавської обласної дитячої лікарні. У скляних кювезах лежать передчасно народжені немовлята. У центрі щороку виходжують до 200 таких дітей.
— Я теж мама, маю двох синів, — каже Наталія Юріївна. — Те, що за роки незалежності населення України зменшилося на мільйони, лякає. Це наслідок роботи політиків старої формації. В Україні досі не вирішені медичні й екологічні проблеми, з якими успішно борються в інших країнах. Від цього чимало громадян шукають майбутнього для дітей за кордоном. Наша команда пропонує програму, пріоритет якої — підтримати материнство і дитинство.
Разом з Наталією Королевською до медиків приїхав Ілля Ємець — кардіохірург, доктор медичних наук. Він уперше зробив операцію на серці немовляті, якому було 3 години від народження. 56-річний Ілля Ємець — №4 у виборчому списку партії ”Україна — Вперед!”.
— Торік на медичну галузь виділили 46 мільйонів гривень. Це більше, ніж за всі останні роки. Але кращою медицина не стала, — каже Ілля Миколайович до медиків. — Маємо готовий законопроект у поміч медичній галузі. Коли його приймемо, ви як фахівці зможете впливати на якість ліків, що отримує ваша лікарня. Заробітна плата лікаря залежатиме від кількості пацієнтів. Гарні фахівці отримають стимули в роботі. Страхова медицина — це не початкова точка, а результат проведених медичних реформ.
У неділю, 7 жовтня, лідер партії ”Україна — Вперед!” Наталія Королевська, 37 років, заходить у Центр розвитку дітей раннього віку Полтавської обласної дитячої лікарні. У скляних кювезах лежать передчасно народжені немовлята. У центрі щороку виходжують до 200 таких дітей. — Я теж мама, маю двох синів, — каже Наталія Юріївна. — Те, що за роки незалежності населення України зменшилося на мільйони, лякає. Це наслідок роботи політиків старої формації. В Україні досі не вирішені медичні й екологічні проблеми, з якими успішно борються в інших країнах. Від цього чимало громадян шукають майбутнього для дітей за кордоном. Наша команда пропонує програму, пріоритет якої — підтримати материнство і дитинство. Разом з Наталією Королевською до медиків приїхав Ілля Ємець — кардіохірург, доктор медичних наук. Він уперше зробив операцію на серці немовляті, якому було 3 години від народження. 56-річний Ілля Ємець — №4 у виборчому списку партії ”Україна — Вперед!”. — Торік на медичну галузь виділили 46 мільйонів гривень. Це більше, ніж за всі останні роки. Але кращою медицина не стала, — каже Ілля Миколайович до медиків. — Маємо готовий законопроект у поміч медичній галузі. Коли його приймемо, ви як фахівці зможете впливати на якість ліків, що отримує ваша лікарня. Заробітна плата лікаря залежатиме від кількості пацієнтів. Гарні фахівці отримають стимули в роботі. Страхова медицина — це не початкова точка, а результат проведених медичних реформ.

7 жовтня близько 18.00 у Полтаві в палаці дозвілля "Листопад" переповнена зала. Стоять на східцях, у проходах. Полтавці чекають презентації програми партії "Україна — Вперед!". Хочуть поспілкуватися з її лідером Наталією Королевською та №2 у виборчому списку — футболістом Андрієм Шевченком. Він заходить до зали під оплески. Присутні встають.

— Я довго жив у Європі і знаю про європейські цінності не з чуток, — схвильовано каже Андрій Шевченко, 36 років. — Нашій державі потрібні негайні реформи. За 20 років чисельність населення у країні скоротилася з 52 до 46 мільйонів. 70 відсотків дітей не можуть виконати звичайні нормативи з фізичного виховання. Лише 7 відсотків школярів вважаються здоровими. "Україна — Вперед!" розробила програму для розвитку фізичної культури і спорту. Перш за все, фізичну культуру потрібно зробити пріоритетом держави. Збільшити фінансування галузі до 7 мільярдів гривень на рік. Забезпечити громадян необхідною кількістю басейнів, спортивних залів, майданчиків. Мене часто запитують, чому держава відвернулася від спорту. Я за останні два роки заплатив близько 5 мільйонів гривень податку. На ці гроші можна збудувати мінімум 30 спортивних майданчиків. Куди пішли ці гроші?

— У кармани! — вигукують хором люди.

У залі аплодують. На сцену виходить 37-річна Наталія Королевська.

— Від нас залежить, якою буде країна, — говорить. — У рідному місті до мене підійшов хлопець. Закінчив технікум, хотів піти на шахту працювати. Йому сказали, давай хабар — влаштуємо. Мій батько 20 років відпрацював під землею. Він шахтар. Пішов у пенсійний фонд, щоб перерахували пенсію. Знову кажуть: давай хабар, порахуємо по-чесному, а ні — отримаєш мінімалку. Держава принижує своїх людей подачками і невиконанням законів. За 20 років одні й ті ж політики приходять до влади та воюють, хто крастиме з бюджету, знищуватиме економіку. Ми опускаємося на дно, де 45 мільйонів живуть на межі бідності, а невелика купа людей володіють майже всією країною.

— Правду кажете, — вигукують із зали. — Так жити далі не можна.

— Коли сім місяців тому оголосили, що створюємо команду нових лідерів, з нас сміялися, потім ігнорували. А тепер бояться, — продовжує Королевська. — До Полтави приїхав Ілля Ємець — кардіолог, якого знають і шанують у всьому світі. Хотів у пологовому провести консультацію для хворих діток. Але його не пустили до малих. Вчора у Черкасах закрили всі стадіони, щоб ніхто з хлопців не прийшов на майстер-клас до свого кумира футболу Андрія Шевченка. Бо політичний маразм перевершує здоровий глузд. Але шанс змінити країну є — провести економічну революцію. Програма її втілення — "Нова економіка — нова країна". І час змін настав.

Полтавці більш як годину спілкувалися з Наталією Королевською та Андрієм Шевченком.

Зараз ви читаєте новину «"Від нас залежить, якою буде країна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути