Ексклюзивы
среда, 25 января 2006 11:05

Януковича вберегли від журналіста

"Меня схватили за бока два здоровенных мужика", — цитує Володимира Висоцького головний редактор тижневика "Ялтинський кур"єр" Сергій Сардико, 39 років. За словами журналіста, його образили охоронці Віктора Януковича, 55 років.

— Минулої неділі Янукович відвідав Ялту в рамках свого передвиборного туру по Криму, — розповідає Сардико. — Ходив по ринках, спілкувався із громадськістю в кінотеатрі "Сатурн". Потім прогулявся по набережній і зайшов до найбільшого храму міста — собору Олександра Невського. Весь час за головою Партії регіонів ходило чимало журналістів з фотоапаратами і камерами. Представники преси зайшли разом із Януковичем і до церкви. Там Віктор Федорович ставив свічки перед образами, поцілував руку Божої Матері на іконі. Я його весь час фотографував для газети. Потім гість став поряд із настоятелем храму отцем Адамом і почав говорити. У церкві було багато віруючих, переважно літніх жінок, і Янукович звернувся до них із промовою.

Сергій Сардико в деталях не пригадує, про що говорив Янукович у церкві.

У церкві було багато віруючих, переважно літніх жінок, і Янукович звернувся до них із промовою

— Кажуть, що то була агітація, але я не буду оцінювати зміст його промови. Наскільки мені відомо, якісь партії зацікавилися цим фактом і навіть подають у суд. Я в цей момент стояв за вісім-десять метрів від Януковича. Коли він закінчив говорити, я голосно звернувся до нього. Звичайно, я розумію — у церкві підвищувати голос небажано. Але ж Віктор Федорович сам почав спілкуватися з громадянами у храмі. Скидалося на те, що більше з ним поговорити буде ніде. А до нас у редакцію звернувся 85-річний ветеран Великої Вітчизняної війни, колишній партизан Пилип Савотуло. Цей чоловік незрячий, просить допомогти йому із житлом. Колись він писав листа Януковичу, коли той ще був прем"єр-міністром. От я й хотів нагадати голові Партії регіонів про цю людину. Але не встиг я розтулити рота, як мене схопили два охоронці і виштовхали за двері церкви. Ще й захлопнули переді мною двері — здається, це заборонено церковним каноном. Після цього я відчув сильний біль у лівому боці, тому звернувся до лікарні і в міліцію.

— Я сам вибачився перед отцем Адамом за те, що спричинив конфлікт у храмі, — продовжує Сардико. — І був переконаний, що переді мною теж вибачаться. Спочатку взагалі думав, що це якісь сторонні молодики мене виштовхали, але прес-служба "Регіонів" розповсюдила повідомлення, де мене назвали провокатором.

За словами речника "Регіонів" Родіона Мірошника, Сергій Сардико не повинен був роздмухувати скандал навколо випадку у храмі Олександра Невського.

— Навіщо було запускати цю історію у пресу? — дивується Мірошник. — Що стосується самого інциденту, то я теж був тоді у храмі. Цей журналіст несамовито кричав: "Віктор Федорович, Віктор Федорович!", і його вивели, от і все. Все сталося дуже швидко.

Голова Комітету моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула розповів "ГПУ", що непогано знає Сергія Сардико і його газету "Ялтинський кур"єр".

— Це доволі впливовий у Ялті тижневик, на нього звертають увагу. Наклад у них близько 35 тис. примірників. Сам Сардико дещо імпульсивна людина — скажімо, любить затіяти на прес-конференції дискусію, виступити з місця. Але загалом цілком професійний журналіст. Статей на замовлення не пише.

Сейчас вы читаете новость «Януковича вберегли від журналіста». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть