середа, 25 січня 2006 11:05

Януковича вберегли від журналіста

"Меня схватили за бока два здоровенных мужика", — цитує Володимира Висоцького головний редактор тижневика "Ялтинський кур"єр" Сергій Сардико, 39 років. За словами журналіста, його образили охоронці Віктора Януковича, 55 років.

— Минулої неділі Янукович відвідав Ялту в рамках свого передвиборного туру по Криму, — розповідає Сардико. — Ходив по ринках, спілкувався із громадськістю в кінотеатрі "Сатурн". Потім прогулявся по набережній і зайшов до найбільшого храму міста — собору Олександра Невського. Весь час за головою Партії регіонів ходило чимало журналістів з фотоапаратами і камерами. Представники преси зайшли разом із Януковичем і до церкви. Там Віктор Федорович ставив свічки перед образами, поцілував руку Божої Матері на іконі. Я його весь час фотографував для газети. Потім гість став поряд із настоятелем храму отцем Адамом і почав говорити. У церкві було багато віруючих, переважно літніх жінок, і Янукович звернувся до них із промовою.

Сергій Сардико в деталях не пригадує, про що говорив Янукович у церкві.

У церкві було багато віруючих, переважно літніх жінок, і Янукович звернувся до них із промовою

— Кажуть, що то була агітація, але я не буду оцінювати зміст його промови. Наскільки мені відомо, якісь партії зацікавилися цим фактом і навіть подають у суд. Я в цей момент стояв за вісім-десять метрів від Януковича. Коли він закінчив говорити, я голосно звернувся до нього. Звичайно, я розумію — у церкві підвищувати голос небажано. Але ж Віктор Федорович сам почав спілкуватися з громадянами у храмі. Скидалося на те, що більше з ним поговорити буде ніде. А до нас у редакцію звернувся 85-річний ветеран Великої Вітчизняної війни, колишній партизан Пилип Савотуло. Цей чоловік незрячий, просить допомогти йому із житлом. Колись він писав листа Януковичу, коли той ще був прем"єр-міністром. От я й хотів нагадати голові Партії регіонів про цю людину. Але не встиг я розтулити рота, як мене схопили два охоронці і виштовхали за двері церкви. Ще й захлопнули переді мною двері — здається, це заборонено церковним каноном. Після цього я відчув сильний біль у лівому боці, тому звернувся до лікарні і в міліцію.

— Я сам вибачився перед отцем Адамом за те, що спричинив конфлікт у храмі, — продовжує Сардико. — І був переконаний, що переді мною теж вибачаться. Спочатку взагалі думав, що це якісь сторонні молодики мене виштовхали, але прес-служба "Регіонів" розповсюдила повідомлення, де мене назвали провокатором.

За словами речника "Регіонів" Родіона Мірошника, Сергій Сардико не повинен був роздмухувати скандал навколо випадку у храмі Олександра Невського.

— Навіщо було запускати цю історію у пресу? — дивується Мірошник. — Що стосується самого інциденту, то я теж був тоді у храмі. Цей журналіст несамовито кричав: "Віктор Федорович, Віктор Федорович!", і його вивели, от і все. Все сталося дуже швидко.

Голова Комітету моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула розповів "ГПУ", що непогано знає Сергія Сардико і його газету "Ялтинський кур"єр".

— Це доволі впливовий у Ялті тижневик, на нього звертають увагу. Наклад у них близько 35 тис. примірників. Сам Сардико дещо імпульсивна людина — скажімо, любить затіяти на прес-конференції дискусію, виступити з місця. Але загалом цілком професійний журналіст. Статей на замовлення не пише.

Зараз ви читаєте новину «Януковича вберегли від журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути