Ексклюзивы
пятница, 05 июля 2013 00:27

"Боялася в хату зайти. Років п'ять спала в літній кухні"

 

— Баби в селі, шо постарші, часом осуждають: "Стара вбралася в труси і пішла на сцену їх показувати". До голови того не беру. То ж село. Тут мусять кістки перемивати. Мені приятно, шо всюди впізнають. Ідеш по селу, діти кричать: "Он Ганька пішла". Учора поїхали на базар у Хмельницький, то пройти не можна. Усі йдуть обніматися. Здалеку гукають: "Наша артістка!" — розповідає 64-річна Оксана Косінська із села П'ятничани Чемировецького району на Хмельниччині.

Із місцевим аматорським колективом "Лісапетний батальйон" 1 червня вона перемогла на шоу "Україна має талант". На сцені виступала під псевдо Ганька — секс-бомба. Крутила сідницями та показувала панталони.

Оксана Омелянівна невисока, коротко стрижена, носить окуляри. На порозі хати зустрічає у смугастій футболці та чорних бриджах.

— Я нікому не кажу, скільки мені років, — посміюється. Через маленький коридор заходимо до кімнати. Вона сідає на ліжко, складає руки. — У сільському клубі я років 40 співаю. А танці й шутки завше любила. Як тільки музика заграла, нема мені стояння. Як придумали пісню "Секс-бомби", Наташа (Наталія Фаліон — керівник "Лісапетного батальону". — "ГПУ") зразу сказала, шо бомбою буду я. Я тоді ще повнішою була. Трохи спочатку якось невдобно було. Потім зрозуміла: то ж для сміху — нема чого стіснятися. На останньому звітному концерті в Хмельницьку якась баба, наша фанатка, винесла квіти на сцену. Потім виймає з сумки майки з написами. Наташі дає "Сама файна", а мені "Секс-символ села". Я її в Києві на вокзалі вділа. Усі впізнають — Ганька пішла. А в селі нє — таки її не вберу.

Найшовся товариш, що заплатив 10 тисяч доларів

Оксана Омелянівна дістає з сумки біля ліжка сірувату футболку з жовтим надписом та сердечками. Прикладає до грудей, сміється, показуючи золоті зуби.

— Ви там ставити віконечко будете? — заглядає в двері чоловік.

— Так-так. Візьми раму під хатою, — відказує господиня. — Пару тижнів тому буря в нас була, то туалет перевернуло. Наймила майстра, щоб зробив мурований. Бо ж як то без туалету, по сусідах бігати?

Косінська живе сама.

— Отакого хлопця мала, — показує чорно-білу фотографію на столі біля телевізора. — У 20 років загинув. Прийшов з армії в червні. 14 липня сестрина дочка втопилася. А рівно за місяць мій Вітя на мотоциклі розбився. Потім чоловіка мала, можна казати, нормального, бо ніде не сидів. У 50 років пішов на пільгову пенсію як шахтьор. Почав горілочку пити. Може, його й смерть сина довела. М'який був. Не такий, як я, общитєльна, — всьо в собі тримав. Вісім років тому прийшов до хати, сів і вже не встав — серце.

Опускає голову. Показує, як помер чоловік.

— Ми тоді в центрі села жили. Після тих смертей у депресію впала, боялася в хату зайти. Років п'ять спала в літній кухні, а в хату — тільки вдень, шоб одьожку помінять. Потім продала її. Найшовся товариш, що заплатив добре — 10 тисяч (доларів. — "ГПУ"). Пішла до сестри жити в сусіднє село. Але там на квартирі — хренове діло. За 500 доларів купила тут маленьку дачку, ще 400 дала на оформлення. Є хлів, криниця, 20 соток землі. Колись тримала три корови, свині, свиноматку. Послідню продала шість років тому, а зараз навіть курей не тримаю. Гастролюю.

Біля ліжка стоять дві великі сумки. Над ними на вішаку сценічний синій костюм та вишиванка.

— Зранку була на базарі, купила собі мазі. Завтра у Києві маємо цілий день скакати, а ґулька на нозі болить, — знімає хатній капець, показує напухлу кісточку. — Слава Богу, не хворію. В лікарні перший раз була цього року. Жовчний витягнули через лара... пара... ну, вопщем, через трубочки такі (лапароскопія. — "ГПУ"). За чотири дні вже поїхала на шоу на СТБ.

За перемогу на телешоу колектив отримає 1 млн грн.

— Із сєнтября СТБ має нам гастролі організовувати. Мусять же нас вивозити за ті гроші. Думаєте, так подарують? — сміється. — Але ми тільки раді, щоб вони заробляли. І щоб нам щось перепало. Обіцяли ділити гонорар 50 на 50.

Сейчас вы читаете новость «"Боялася в хату зайти. Років п'ять спала в літній кухні"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть