Ексклюзивы
среда, 28 декабря 2011 19:46

Кім (Ір Сен), (Чен Ір), (Чен Ин)

17 грудня помер 69-річний Кім Чен Ір, голова Корейської Народно-Демократичної Республіки. Від "фізичної та психічної перевтоми, працюючи на благо народу", повідомила північнокорейська преса. Офіційна причина смерті - серцевий напад. Батько Кім Чен Іра - Кім Ір Сен - засновник КНДР. Наступником покійного став його син - Кім Чен Ин. Кожен п'ятий кореєць є його однофамільцем

Із трьох слів-складів у йменнях корейців перший - прізвище, два наступних - ім'я. Кожен склад позначається одним ієрогліфом і має одне значення. Ієрогліфів-прізвищ усього кілька сотень, тому серед десятків мільйонів корейців повно однофамільців. 47,7 млн населення Південної Кореї мають 286 прізвищ, згідно з переписом 2000 року.

Кім - найпоширеніше корейське прізвище, таке в кожного п'ятого жителя країни. На другому місці - Лі, що означає слива, на третьому - Пак, тобто гарбуз або червоний. Щодо комуністичної Північної Кореї така статистика недоступна. Та співвідношення, скоріш за все, подібне.

Два ієрогліфи в іменах корейців можуть сполучатися довільно, утворюючи безліч комбінацій і варіантів. Тож тезки, на відміну від однофамільців, - у Кореї рідкість. Бо навіть якщо два імені звучать однаково, зазвичай вони пишуться різними ієрогліфами й мають інакші значення.

У родині зберігається спільне прізвище, а в чоловіків іще й повторюється один із ієрогліфів імені. Кім Чен Ір взяв із батькового Ір, а його син Кім Чен Ин - Чен.

Кім Ір Сен

Кім  - означає "метал", "золото".

Про появу найпоширенішого в Кореї прізвища є легенда. Якось правитель країни Силла, що виникла в І ст. до н. е. й дала початок корейській державності, почув із лісу кукурікання. Послав туди слуг. Ті на гілках одного з дерев знайшли золоту скриню, а під нею - білого півня. У скрині лежав дивовижно вродливий хлопчик. Його взяли до палацу правителя. Назвали Альджи - "дитя". А прізвище дали Кім - "золото", - бо знайшли малого в такій скрині. Його нащадок 262 року став правителем Силли.

Ір  - "сонце".

Сен - "становлення", "ставати", "підніматися".

Разом ієрогліфи Ір Сен утворюють значення "Сонце, що сходить". У день народження Кім Ір Сена 15 квітня в КНДР святкують День Сонця.

У Північній Кореї перед ім'ям правителя називають його титули. Їх розробляють у Центральному комітеті Трудової партії Кореї та використовують залежно від політичної ситуації. Кім Ір Сен мав офіційний титул Великий вождь маршал товариш Кім Ір Сен, після смерті оголошений Вічним президентом КНДР. Також його називали:

Великий вождь, Вождь-батько,

Сонце нації, Богоподібний,

Залізний всепереможний полководець,

Маршал могутньої республіки,

Запорука визволення людства.

Кім Чен Ір

Чен  - "істина", "чесний", "праведний".

Ієрогліфи Чен Ір утворюють значення "Істинне сонце".

Перший титул отримав за життя батька - Центр партії. Згодом його стали називати Улюблений керманич. Після приходу до влади офіційний найуживаніший титул Кім Чен Іра був Великий керманич. Загалом мав близько 120 титулів, зокрема:

Улюблений керманич, що повністю втілює прекрасний лик, яким повинен володіти лідер;

Той, що спрямовує сонячний промінь;

Сонце комуністичного майбутнього;

Яскраве сонце XXI століття;

Яскраве сонце чучхе (корейський різновид марксизму);

Яскрава зірка Пектусану (найвища гора Кореї);

Дороговказна зірка XXI століття;

Велика людина, яка зійшла з небес;

Ніжно любимий батько;

Світовий вождь XXI століття;

Велика людина та справжній старший брат;

Вище уособлення революційної товариської дружби.

Кім Чен Ин

Ин  - "добродійність".

Коли в корейській пресі з'явилися перші згадки про сина Кім Чен Іра, його ім'я писали з ієрогліфом "срібло" (малюнок ієрогліфа). 2010 року Кім Чен Ина визнано наступником батька. Відтоді останнім ієрогліфом зазвичай пишуть "добродійність".

Ієрогліфи Чен Ин утворюють значення "Праведна добродійність".

Має титули Нова зірка і Блискучий товариш.

Сейчас вы читаете новость «Кім (Ір Сен), (Чен Ір), (Чен Ин)». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть