Ексклюзивы
пятница, 08 февраля 2013 05:30

"Виробники готові закуповувати десятки тисяч шкурок шиншил"

 

Львів'янин Григорій Стахів, 27 років, відкрив підприємство з вирощування королівських шиншил. Каже, бізнес прибутковий.

— На аукціонах у Данії та Росії шкурка шиншили коштує 40-75 доларів. Ціна залежить від розмірів, структури та довжини хутра. Шиншиловодство в Україні розвивається 5-10 років. Шиншилових ферм не багато. Хутро шиншили, норок, чорнобурки, горностая, песця за рік подорожчало на світових ринках на 18 відсотків, — розповідає Григорій Стахів.

Які перспективи цього виду бізнесу в Україні?

— Хто бував в Об'єднаних Арабських Еміратах, помітили, що продавці в салонах хутра спілкуються англійською та російською мовами. Покупці — переважно росіяни, вихідці з країн СНД. Шуби із шиншил коштують десятки тисяч доларів. Якщо в Україні буде багато шиншилових ферм, це дозволить організувати пошиття одягу в Україні. Великі виробники готові закуповувати одразу десятки тисяч шкурок шиншил.

Із чого почати?

— Вивчити технологію, побувати хоча б на одній фермі. Знати вимоги експертів і фірм-виробників до хутра. Це дозволить правильно підбирати племінне поголів'я шиншил, дасть чималий зиск.

Що треба для вирощування шиншил?

— Витрати невисокі. Одна тварина з'їдає 30-40 грамів корму на день. За рік — 12-13 кілограмів і ще 4-6 — сухої трави. Готовий корм продається по 4 гривні за кіло. Містить пшеницю, овес, ячмінь, кукурудзу, макуху, крейду тощо.

Сейчас вы читаете новость «"Виробники готові закуповувати десятки тисяч шкурок шиншил"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть