Ексклюзиви
Пʼятниця, 08 лютого 2013 05:30

"Виробники готові закуповувати десятки тисяч шкурок шиншил"

Автор: фото надане Григорієм Стахівим
  Одна шиншила за день з’їдає 
30-40 грамів корму
Одна шиншила за день з’їдає 30-40 грамів корму

Львів'янин Григорій Стахів, 27 років, відкрив підприємство з вирощування королівських шиншил. Каже, бізнес прибутковий.

— На аукціонах у Данії та Росії шкурка шиншили коштує 40-75 доларів. Ціна залежить від розмірів, структури та довжини хутра. Шиншиловодство в Україні розвивається 5-10 років. Шиншилових ферм не багато. Хутро шиншили, норок, чорнобурки, горностая, песця за рік подорожчало на світових ринках на 18 відсотків, — розповідає Григорій Стахів.

Які перспективи цього виду бізнесу в Україні?

— Хто бував в Об'єднаних Арабських Еміратах, помітили, що продавці в салонах хутра спілкуються англійською та російською мовами. Покупці — переважно росіяни, вихідці з країн СНД. Шуби із шиншил коштують десятки тисяч доларів. Якщо в Україні буде багато шиншилових ферм, це дозволить організувати пошиття одягу в Україні. Великі виробники готові закуповувати одразу десятки тисяч шкурок шиншил.

Із чого почати?

— Вивчити технологію, побувати хоча б на одній фермі. Знати вимоги експертів і фірм-виробників до хутра. Це дозволить правильно підбирати племінне поголів'я шиншил, дасть чималий зиск.

Що треба для вирощування шиншил?

— Витрати невисокі. Одна тварина з'їдає 30-40 грамів корму на день. За рік — 12-13 кілограмів і ще 4-6 — сухої трави. Готовий корм продається по 4 гривні за кіло. Містить пшеницю, овес, ячмінь, кукурудзу, макуху, крейду тощо.

Зараз ви читаєте новину «"Виробники готові закуповувати десятки тисяч шкурок шиншил"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода