Ексклюзивы
четверг, 18 декабря 2008 19:09

Юрій Шот вилікував астму борсуковим жиром

Юрій Шот вилікував астму борсуковим жиром

50-річний Юрій Шот із міста Судова Вишня Мостиського району мав вроджену важку форму астми. Коли був хлопчиком, задихався, кашляв та синів від напруги. Лікарі давали мало шансів. Сина виходила мати. Поїла чаєм із борсуковим жиром. Сьогодні Юрій Данилович працює на Львівській залізниці, нападів задухи не пам"ятає.

— Хвороба загострилася, коли синові минуло сім місяців, — згадує мати 86-річна Вікторія Шот. — Одного разу був такий приступ, дитина посиніла, а я вхопила його на руки і побігла на вулицю, почала голосити. Позбігалися сусіди, але всі розводили руками. Казали тоді, що то вже нічого "швидку" викликати, не допоможе. Я повернулася до хати, поклала його на ліжко, а над ним висів образ Божої Матері. Я кілька годин молилася, просячи здоров"я своїй дитині. І ніби наяву почула слова, які неслися від образа: "Заспокійся, твоя дитина житиме". А зранку Юрчик каже "гам".

Дитині полегшало, але напади повторювались. Хтось зі знайомих порадив жінці лікувати сина борсуковим жиром.

— Це був дефіцит, їздили за ним на базар до Львова, — продовжує жінка. — Щодня розводила ложку жиру в горнятку чорного чаю. Як було геть скрутно і не можна було дістати борсукового, то давали собачий. Тільки нюхали перед тим, чи не дуже смердить. Бо нам сказали, що як зі старого пса, то дитина збридиться.

Юрій пив такий чай 6,5 року.

— Цей чай і запах смальцю я пам"ятаю і зараз, — каже чоловік. — Чай був аж густий. Щодня випивав армійське горнятко такого напою.

На медичному огляді перед першим класом лікарі нічого підозрілого у хлопця не виявили.

— Лікарі не могли повірити, що від важкої недуги немає сліду, про хворобу нагадувала лише невеличка деформація грудної клітки, — додає жінка. — Відтоді жодного приступу не було. І в армії відслужив, потім технікум залізничний закінчив, оженився.

Щодня випивав армійське горнятко  напою

Розповідь матері про зцілення привернула увагу Юрія до народних рецептів. Чоловік змолоду вирізає їх із газет та календарів.

— Їжджу на роботу до Львова, то люди в електричці багато цікавого розказують, — додає чоловік. — Мене вже цілителем у родині кличуть. Кілька місяців тому мама ледве вставала на ноги через відкладення солей. Я був якраз у відпустці і взявся її лікувати. Потер на тертці дві середні морквини насиченого оранжевого кольору. Додав ложку соку лимона і стільки ж оливкової олії. Мама приймала це сім днів.

Окрім цього, Юрій Данилович варив "кальцевий" бульйон. Рецепт прочитав у газеті.

— Дрібно порізав дві морквини, корінь петрушки й селери, червоний буряк, трохи гарбуза і всипав жменьку квасолі, — розповідає чоловік. — Усе це поклав у каструлю й залив водою, щоб тільки вкрила суміш. Варив на слабкому вогні рівно 40 хвилин. Бульйон процідив, а овочі розім"яв на пюре. Усе це слід приймати окремо протягом трьох днів.

Після цього триденний відпочинок. Потім знову слід їсти моркву із соком лимона та олією.

— До кінця моєї відпустки мама встала на ноги, — продовжує. — Ці ж рецепти помічні при захворюваннях печінки, діабеті та при погіршенні зору. При діабеті ще дуже добре приймати щодня по ложці оливкової олії. Але треба брати дорогу, бо в магазинах є дешева, для салатів.

На прощання чоловік додає: якщо людина береться за курс лікування, то має вірити, що це їй допоможе, інакше недуга не мине.

При кашлі жир розчиняють у молоці

60-річний львів"янин Роман Угляр кашель лікує борсуковим жиром.

— Ніяких ліків не признаю, я алергік, то як вип"ю якусь мікстуру чи таблетки, то в мене температура під 40 і шкіра з усього тіла злазить, — розповідає чоловік. — А борсуковим жиром не перший рік виліковую застуду й кашель. Розчиняю чайну ложку в половині склянки молока. Спочатку не міг пити через специфічний запах, але знайомі підказали, що починати треба з маленької грудочки. Поступово збільшував дозу, то зараз як тільки чую, що тіло ломить чи вдома хтось починає пчихати, випиваю двічі на день, і ніякий вірус мене не бере.

В Україні борсуки занесені до Червоної книги, тому полювати на них не можна. Борсуковий жир привозять здебільшого із Казахстану.

— Знаєте, чому борсуковий жир такий корисний, — продовжує Угляр. — Бо борсук їсть тільки те, що хоче. На зиму він залягає у сплячку, тому й наганяє жирок, який має, крім живильної дії, ще й сильну бактерицидну, щоб під час сну його ніяка хвороба чи паразит не вразили.

Сейчас вы читаете новость «Юрій Шот вилікував астму борсуковим жиром». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть