Ексклюзивы
четверг, 25 декабря 2008 21:08

Школярі пропонують робити ялинки із макаронів

Школярі пропонують робити ялинки із макаронів

У середу на пл. Ринок у Львові діти виставили більше сотні новорічних ялинок із паперу, тканини, пластику та макаронів. Школярі з усього міста показували, із чого можна зробити святкове дерево. Організатори акції "Збережемо життя ялинці" вже 16-й рік намагаються переконати городян не купувати зрубані дерева.

— Діти показують, як можна прикрасити своє житло до новорічних свят, — каже директор міського еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, 45 років. — Бо коли не буде попиту на купівлю зрубаних браконьєрами дерев, то їх і не будуть рубати.

Найдовше члени журі затрималися біля дерева, зробленого із сирих макаронів різної форми.

— Мені найбільше сподобалася метрова ялинка зі спагетті, спіральок і галушок, — додає Ігор Павлович. — Ті макарони, що служили гілочками, були пофарбовані в зелений колір, а ті, що були прикрасами, у золотий. Біля такої ялинки треба було добре потрудитися. Дехто із журі й не зрозумів одразу, із чого це вона.

Дитячі роботи журі оцінюватимуть у п"яти номінаціях. Визначать кращу різдвяну композицію, кращу традиційну новорічну композицію, найоригінальнішу з природних і штучних матеріалів.

— Ми неспроста влаштовуємо показ у найлюднішому місці, — каже Антахович. — Сподіваюся, що спільними зусиллями врятуємо не один гектар лісу.

У Львові вже почав роботу традиційний ялинковий базар. За півтораметрову ялинку із рідкими гілочками на Привокзальному ринку просять 40 грн, за пишну двометрову — 200 грн. На Галицькому базарі можна купити ялинки зі зв"язаних соснових гілок. За такі правлять 30–40 грн.

На залізничних та автобусних станціях у місті працюють патрулі Державної екологічної інспекції, які перевіряють документи на привезені ялинки. Дерева, які вилучатимуть у порушників, планують передати в дитячі садочки, лікарні, сиротинці та будинки для людей похилого віку.

Сейчас вы читаете новость «Школярі пропонують робити ялинки із макаронів». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть