Ексклюзивы
четверг, 15 января 2009 19:25

Пам"ятний центр Степанові Бандері закрили на місяць

Пам"ятний центр Степанові Бандері закрили на місяць

Музей визвольних змагань і бронзовий пам"ятник Степанові Бандері в центрі Івано-Франківська відкрили до 100-річчя народження провідника Української повстанської армії. Відвідати музей можна буде в лютому.

24-річний Мирослав Комик із міста Кривий Ріг Дніпропетровської області приїхав на Івано-Франківщину в гості до друга. Прийшов подивитися новозбудований музей. Та двері зачинені. Біля них стоїть охорона.

— У нашій родині не прийнято говорити про Бандеру як про героя. Але коли я приїхав сюди, зрозумів — нам подають перекручену інформацію про нього, — каже Комик. — Шкода, що на різдвяні свята музей закритий.

Меморіальний комплекс працював чотири дні. 1 січня його відкрили, а 5-го закрили. Заклад відвідало майже десять тисяч людей. У ньому експонують картини, фото на тему визвольних змагань, військове спорядження.

У міському управлінні культури Івано-Франківська кажуть: комплекс відкриють одразу, як мерія вирішить, кому він повинен належати.

— Віддадуть або управлінню культури, або освіті, — розповідає Мирослав Петрик, 49 років, начальник відділу культури міського виконавчого комітету Івано-Франківська. — Може, ще управлінню молоді та спорту. Тоді вже можна буде вирішувати питання про штатний колектив та якісь конкретні внутрішні роботи.

На пам"ятник провідникові ОУН-УПА та на музей визвольних змагань площею 560 кв. м витратили 7 млн грн. Гроші виділила міськрада, майже 200 тис. грн зібрали благодійні організації. Будували музейний комплекс півроку. Аби облаштувати виставкові зали, закупити столярку, обладнати медіатеку, конференц-зал, налагодити роботу каси та охорони, потрібно кілька сот тисяч гривень. Кошти планують узяти з бюджету міста.

Сейчас вы читаете новость «Пам"ятний центр Степанові Бандері закрили на місяць». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть