четвер, 15 січня 2009 19:25

Пам"ятний центр Степанові Бандері закрили на місяць

Пам"ятний центр Степанові Бандері закрили на місяць

Музей визвольних змагань і бронзовий пам"ятник Степанові Бандері в центрі Івано-Франківська відкрили до 100-річчя народження провідника Української повстанської армії. Відвідати музей можна буде в лютому.

24-річний Мирослав Комик із міста Кривий Ріг Дніпропетровської області приїхав на Івано-Франківщину в гості до друга. Прийшов подивитися новозбудований музей. Та двері зачинені. Біля них стоїть охорона.

— У нашій родині не прийнято говорити про Бандеру як про героя. Але коли я приїхав сюди, зрозумів — нам подають перекручену інформацію про нього, — каже Комик. — Шкода, що на різдвяні свята музей закритий.

Меморіальний комплекс працював чотири дні. 1 січня його відкрили, а 5-го закрили. Заклад відвідало майже десять тисяч людей. У ньому експонують картини, фото на тему визвольних змагань, військове спорядження.

У міському управлінні культури Івано-Франківська кажуть: комплекс відкриють одразу, як мерія вирішить, кому він повинен належати.

— Віддадуть або управлінню культури, або освіті, — розповідає Мирослав Петрик, 49 років, начальник відділу культури міського виконавчого комітету Івано-Франківська. — Може, ще управлінню молоді та спорту. Тоді вже можна буде вирішувати питання про штатний колектив та якісь конкретні внутрішні роботи.

На пам"ятник провідникові ОУН-УПА та на музей визвольних змагань площею 560 кв. м витратили 7 млн грн. Гроші виділила міськрада, майже 200 тис. грн зібрали благодійні організації. Будували музейний комплекс півроку. Аби облаштувати виставкові зали, закупити столярку, обладнати медіатеку, конференц-зал, налагодити роботу каси та охорони, потрібно кілька сот тисяч гривень. Кошти планують узяти з бюджету міста.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятний центр Степанові Бандері закрили на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути