Ексклюзивы
четверг, 18 декабря 2008 19:02

На ювілеї Пуччіні розповідатимуть про його дружбу із Соломією Крушельницькою

Фестиваль до 150-річчя від дня народження італійського композитора Джакомо Пуччіні проходить у Львівському театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. 1 грудня було зіграно виставу "Богема", на 19 грудня запланований показ "Мадам Баттерфляй", на 21 — "Флорія Тоска". Квитки коштують 20–120 грн.

— Вшановуємо Пуччіні не тільки як видатного композитора, а і як близького друга нашої землячки, оперної співачки Соломії Крушельницької, — каже Надія Труш з оперного театру. — Прем"єра  "Мадам Баттерфляй" на сцені міланського театру "Ла Скала" була провальною. Жодна співачка не хотіла після цього грати головну роль. І тільки Крушельницька насмілилася. Другий показ пройшов із тріумфом. Показово, що в нашому репертуарі є аж три опери майстра.

Стараннями директора театру Тадея Едера у фестивалі візьмуть участь закордонні артисти.

— У "Богемі" брав участь Ігор Борко із Києва, — продовжує Труш. — У "Мадам Баттерфляй" головну арію виконає німкеня Георгіна фон Бенза. До гри в "Тосці" запросили соліста театрів у Варшаві та Кракові Томаша Кука й українку Ольгу Журавель, яка виступає в Італії.

Кожну виставу супроводжуватиме розповідь директора музею Соломії Крушельницької у Львові Галини Тихобаєвої про творчість Пуччіні та його дружбу з українкою. Фестиваль співпав із важливою подією в житті театру — наприкінці листопада Львівський оперний прийняли до міжнародної асоціації "Опера-Європа".

Сейчас вы читаете новость «На ювілеї Пуччіні розповідатимуть про його дружбу із Соломією Крушельницькою». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Больше всего комментируют
Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть