Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2008 19:02

На ювілеї Пуччіні розповідатимуть про його дружбу із Соломією Крушельницькою

Фестиваль до 150-річчя від дня народження італійського композитора Джакомо Пуччіні проходить у Львівському театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. 1 грудня було зіграно виставу "Богема", на 19 грудня запланований показ "Мадам Баттерфляй", на 21 — "Флорія Тоска". Квитки коштують 20–120 грн.

— Вшановуємо Пуччіні не тільки як видатного композитора, а і як близького друга нашої землячки, оперної співачки Соломії Крушельницької, — каже Надія Труш з оперного театру. — Прем"єра  "Мадам Баттерфляй" на сцені міланського театру "Ла Скала" була провальною. Жодна співачка не хотіла після цього грати головну роль. І тільки Крушельницька насмілилася. Другий показ пройшов із тріумфом. Показово, що в нашому репертуарі є аж три опери майстра.

Стараннями директора театру Тадея Едера у фестивалі візьмуть участь закордонні артисти.

— У "Богемі" брав участь Ігор Борко із Києва, — продовжує Труш. — У "Мадам Баттерфляй" головну арію виконає німкеня Георгіна фон Бенза. До гри в "Тосці" запросили соліста театрів у Варшаві та Кракові Томаша Кука й українку Ольгу Журавель, яка виступає в Італії.

Кожну виставу супроводжуватиме розповідь директора музею Соломії Крушельницької у Львові Галини Тихобаєвої про творчість Пуччіні та його дружбу з українкою. Фестиваль співпав із важливою подією в житті театру — наприкінці листопада Львівський оперний прийняли до міжнародної асоціації "Опера-Європа".

Зараз ви читаєте новину «На ювілеї Пуччіні розповідатимуть про його дружбу із Соломією Крушельницькою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути