Ексклюзивы
понедельник, 07 октября 2013 00:15

М'ясо з автоклаву стоїть більше року

 

—?Готувати в автоклаві почали чотири роки тому. Маємо онука-студента. Аж у Львові навчається, і щоразу в сумку треба щось дати. Дочка почала робити тушонки й паштети з птиці та свинини, — розповідає Раїса ДІХТЯР, 68 років, із селища Цвіткове Городищенського району на Черкащині. — Потім спробувала консервувати котлети, домашню ковбасу і голубці. Дочка тепер готує малому раз на місяць. У холодильнику за пару днів усе псується. Морозилка теж невигідна. Бо треба довго розігрівати, та продукти втрачають смак. А з автоклава банку відкрив, і все як щойно приготоване. І каша смачна виходить.

Невеликі котлети обсмажує в олії до напівготовності. Складає по чотири-п'ять у півлітрові банки.

—?До них готуємо соус. Пересмажуємо порівну цибулі й моркви, додаємо води. Як прокипить кілька хвилин, солимо та перчимо. Тоді складаємо в банку і трохи поливаємо соусом, — каже Раїса Олексіївна. — Котлети довго лежать та завжди як свіжі.

Герметично закатані банки ставлять одна на одну. На дно автоклава кладуть решітки з нержавійки. Всередині продукти нагріваються до +120°C. Це знищує бактерії.

—?Переробити м'ясо на тушонку можна менше, ніж за годину. На відміну від соленого та замороженого, воно гарно зберігається. Банки стоять більше року, і смак такий самий, — розповідає продавець Віталій Приймак.

Пропонує газові й електричні автоклави. Електри­чні працюють також від плити чи буржуйки. Для цього потрібно від'єднати електричний блок керування і одягти захисний ков­па­­чок.

—?Вони зроблені з харчової нержавійки й оснащені всіма необхідними пристроями. Метал не зіпсується і через 50 років. Усере­дині є термометр та манометр для контролю тиску. Якщо він перевищить норму, спеціальний захисний клапан випустить повітря й не дасть зламатися. Електричні автоклави мають терморегулятор, що підтримує задану температуру. Він є універсальним, можна використовувати як на газовій плиті, так і від електрики. До всіх приладів додаємо інструкцію і книгу рецептів. Доставка безкоштовна в усі куточки країни. Є можливість привозити прямо додому. Розрахунок після отримання автоклава.

 

 

Детальніше за тел.:

0(97) 87?00?430,

0(66) 39?05?953.

www.samogon5.com.ua.

Сейчас вы читаете новость «М'ясо з автоклаву стоїть більше року». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть