Ексклюзивы
четверг, 02 декабря 2010 15:01

"У нас немає швидкісних форвардів"

 

У футбольному чемпіонаті України закінчилася осіння частина. Лідирує донецький "Шахтар". Київське "Динамо" відстає на 12 очок, харківський "Металіст" - на 14.

Які відкриття приніс цей турнірний відрізок? На кого з українців можна розраховувати під час Євро-2012? Про це говоримо із заслуженим тренером України Олександром Іщенком, 56 років.

Воротар

Андрій П'ятов із "Шахтаря" продемонстрував як завжди високий рівень гри. Результативна помилка була одна - у матчі проти запорізького "Металурга" пустив м'яч у ближній кут. Це пояснюється специфікою ігор чемпіонату України - П'ятов у них залишається практично без роботи. За таких умов втрачається концентрація.

Відкриттям обіцяв стати динамівець Максим Коваль, але його перехвалили. Відновився Олександр Шовковський і показав у недільному матчі проти "Севастополя", що залишається класним воротарем. Думаю, дует Пятов - Шовковський треба готувати на Євро-2012. Більше стабільних голкіперів у чемпіонаті України  не бачу.

Праві захисники

Можна розраховувати на Богдана Бутка з "Волині". Швидкісний, несподівано змінює напрямок руху під час маневру. Осінню частину чемпіонату відіграв стабільно. Але треба додати у фізичній силі та єдиноборствах.

Дует П'ятов - Шовковський треба готувати на Євро-2012. Більше стабільних голкіперів у чемпіонаті України  не бачу

Також на цьому місці хотів би бачити Василя Кобіна. У нього уже є досвід матчів за збірну, успішне протистояння самому Вейну Руні. Але Кобін не завжди потрапляє в склад "Шахтаря", і це позначається на його психологічній упевненості. Звідси й помилки.

Центральні захисники

Дмитро Чигринський - найкращий на своїй позиції. Відзначив би Ігоря Пластуна з "Оболоні". Сильний у єдиноборствах, може вирости до гравця рівня збірної.

Ліві захисники

Восени розчарував Володимир Польовий із запорізького "Металурга".

Я поставив би на перше місце Євгена Селіна з "Ворскли". Невідомо: залишиться в полтавців чи взимку повернеться до "Металіста", якому належить. Він міцніший і кращий у відборі, ніж харків'янин Олександр Романчук. Гратиме на молодіжному Євро-2011. Це буде хороший досвід.

Але якщо говорити про перспективи збірної на Євро-2012, то я ставив на позицію лівого оборонця "гірника" Ярослава Ракицького. За сукупністю факторів: швидкістю, ударом, чіпкістю, тактичною грамотністю, досвідом зустрічей найвищого рівня - він перевершить конкурентів. Інша справа, що позиція лівого захисника не зовсім його.

Опорні півзахисники

Найкраще проявив себе Тарас Степаненко, який переміг у боротьбі за місце в стартовому складі "Шахтаря" не тільки в матчах чемпіонату України, але й в міжнародних. Непогано відіграв Володимир Чеснаков із "Ворскли" - треба до нього придивитися. Динамівець Тарас Михалик закінчував сезон на позиції опорного, але в нього проблеми з першим пасом. Тому його краще використовувати в центрі захисту. Такі ж проблеми і у львів'янина Артема Федецького.

Ліві півзахисники/форварди

Перший - Євген Коноплянка з "Дніпра". Але також я відзначив би луганчанина Єгора Картушова. Думаючий гравець, лівою працює, як ключкою, має непогану швидкість.

Праві півзахисники/форварди

Нових імен немає. Кращим залишається Олег Гусєв із "Динамо". Інший варіант - його одноклубник Андрій Ярмоленко. Він додав восени, зокрема успішно грав і центрфорварда - проти "Шахтаря" в Донецьку, і правого півзахисника - у домашньому матчі із запорізьким "Металургом".

Харків'янин Денис Олійник почав діяти стабільніше й нерідко забивав.

Форварди

Проблема в швидкісних нападаючих. Надія тільки на Марка Девіча з "Металіста". Цікаві футболісти Роман Безус із "Ворскли" та Євген Павлов із "Волині". Але навряд чи вони прогресуватимуть настільки, що будуть готові до Євро-2012.

Артема Мілевського краще використовувати на позиції під нападаючими - вона проблемна. Євген Селезньов - силовий тип форварда. У чемпіонаті України - один із кращих, але в Європі нічого не показує.

 

Символічна збірна чемпіонату України 2010/11 (включаючи легіонерів)

П'ятов ("Шахтар") - Срна ("Шахтар"), Чигринський ("Шахтар"), Русол ("Дніпро"), Ракицький ("Шахтар") - Степаненко ("Шахтар"), Девіч ("Металіст") Вілліан ("Шахтар"), Олійник ("Металіст") - Селезньов ("Дніпро"), Тайсон ("Металіст")

Символічна збірна чемпіонату України 2010/11 (без легіонерів)

П'ятов ("Шахтар") - Бутко ("Волинь"), Чигринський ("Шахтар"), Русол ("Дніпро"), Ракицький ("Шахтар") - Степаненко ("Шахтар"), Коноплянка ("Дніпро"), Картушов ("Зоря"), Олійник ("Металіст") - Селезньов ("Дніпро"), Мілевський ("Динамо")

Сейчас вы читаете новость «"У нас немає швидкісних форвардів"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть