Ексклюзиви
вівторок, 10 жовтня 2006 16:13

Електронний лист Богові коштує 3,97 долара

Близько трьох тисяч листів, адресованих Богові, щороку отримує поштова служба Ізраїлю від віруючих з усього світу. На конвертах пишуть: "Богові", "Господу Ісусові", "Володареві Всесвіту". Двічі на рік поштарі вдягають найкраще вбрання і приносять ці послання 40-річному рабинові Шмуелю Абрамовичу. А він зі словами: "Почуй їхні молитви, Всемогутній", — вставляє конверти у щілини Стіни плачу.

Щоб полегшити життя віруючим і трохи заробити, рабин нещодавно відкрив свою інтернет-сторінку. На ній виклав бланк, який може заповнити кожен, хто хоче письмово звернутися до Бога. Традиційні листи опиняються в Стіні плачу двічі на рік. А ті, що надійшли через Інтернет, роздруковують і несуть до Стіни плачу кілька разів на тиждень. Коштує таке задоволення $3,97.

Стіна плачу — це все, що залишилося від Єрусалимського храму, який до 70 року н.е. був головною святинею євреїв. Після одного з їхніх повстань римські легіонери зруйнували храм. Уціліла лише частина муру, який назвали Стіною плачу.

Помолитися під нею щороку приїздять понад мільйон людей, і не лише євреїв. Паломники зазвичай пишуть свої молитви-прохання на папірцях, які залишають у щілинах стіни. Такі послання залишали французький актор Жерар Депардьє, Папа Римський Іван Павло II, дружина президента США Лора Буш. Хто не може особисто приїхати до Єрусалима, шле Богові листи. Їх у Стіну плачу вставляє Шмуель Абрамович.

З року в рік перед святом Пасхи звідти дістають до 150 скриньок із записками. За єврейською традицією, жодну книгу чи навіть клаптик паперу, де згадується Бог, не можна викидати на сміття або спалювати. Тому Абрамович закопує всі листи й папірці на Оливній горі, що у східній частині Єрусалима.

Рабин живе якраз навпроти Стіни плачу. Він направив на неї кілька камер, які цілодобово транслюють зображення священного муру через Інтернет. Тепер віруючі з усіх континентів можуть молитися, маючи зображення стіни на моніторі комп"ютера.

Зараз ви читаєте новину «Електронний лист Богові коштує 3,97 долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути