четвер, 08 листопада 2012 11:32

Колесніченко вже дошкуляє бізнесу за невиконання мовного закону

Колесніченко вже дошкуляє бізнесу за невиконання мовного закону

Народний депутат України, заступник керівника парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вимагає в Національної комісії з держрегулювання в галузі зв'язку та інформатизації відкликати ліцензію ТОВ "Інтертелеком" за порушення Закону України "Про засади державної мовної політики".

Про це йдеться в повідомленнях на сторінці його організації "Русскоязычная Украина".

Також він , написав у  Генпрокуратуру і вимагає притягнути до відповідальності працівників товариства. Приводом такої реакції з боку Вадима Колесніченка стали скарга мешканця Одеси Македо Ю.В на ТОВ "Інтертелеком", у зв'язку з тим, що компанія відмовила надати йому можливість укласти договір на послуги зв'язку російською мовою.

На сайті розповідається, що за вказаною скаргою Вадим Колесніченко звернувся до Центрального представництва компанії "Інтертелеком" із депутатським зверненням, вимагаючи забезпечити можливість цьому одеситу укласти договір російською.

"В адресованому Вадимові Колесніченку листі ТОВ "Інтертелеком" відповіло, що житель Одеси може в зручний час звернутися до найближчого центру обслуговування абонентів ТОВ "Інтертелеком", де працівники усно пояснять йому зміст договору російською мовою", - йдеться в повідомленні сату "Русскоязычная Украина".

Такі дії з боку ТОВ "Інтертелеком" Вадим Колесніченко вважає грубим нехтуванням прав людини і порушенням Закону України, який він і розробив - "Про засади державної мовної політики".

При цьому, депутат визнав, що вимагає саме російського варіанту документа, а не мовами всіх національних меншин України, про що велить закон:

- Ніхто не ставив вимоги "Інтертелекому" розробляти  договори на послуги зв'язку на 18-ти регіональних мовах, які визначає Хартія регіональних мов і національних меншин та Закон України "Про засади державної мовної політики". Більш того, згідно з переписом 1991 року, бар'єру 10% на визначених адміністративно-територіальних одиницях досягають всього кілька регіональних мов.

"Інтертелеком" відповів Колесніченкові, що одесит може в зручний час звернутися до найближчого центру обслуговування, і працівники усно пояснять йому зміст договору російською мовою, але такі дії депутат назвав грубим нехтуванням прав людини.

Законотворець написав, що він не розуміє, чому компанія шле йому довгі відповіді, замість перекласти бланк: "Надзвичайно дивним здалося й те, що для компанії ТОВ "Інтертелеком", яка існує з 1998 року, на чому вона сама акцентує увагу, склало велику трудність розробити варіант типового договору про послуги зв'язку російською мовою. ... Мабуть, того часу, який було витрачено на підготовку такої глибокої відповіді на депутатське звернення, виявилося не достатньо, щоб перекласти типовий договір з української мови на російську".

Відповідальність за економічні негаразди України законотворець теж перекладає на приватний бізнес: "Із такою "швидкою" реакцією наших суб'єктів комерційної діяльності економіка України ще довго буде однією з найгірших у світі, гірше Мадагаскару і Гвінеї", - написав він про своє листування з "Інтертелекомом".

- Рано чи пізно сам ринок поставить на місце такі компанії і викине їх з бізнесу, а поки що на стороні громадян Закон України "Про засади державної мовної політики", - вважає "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко вже дошкуляє бізнесу за невиконання мовного закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути