пʼятниця, 28 березня 2008 17:59

Партія "Єдиний центр" хоче бути опорою президента

Нардеп 46-річний Ігор Кріль очолив нову партію "Єдиний центр". 19 лютого він і ще четверо народних депутатів вийшли з партії "Народний союз "Наша Україна".

З"їзд ЄЦ відбувся в четвер. На ньому обрали політичну раду та президію партії. До неї увійшли нардепи: Оксана Білозір, Олеся Оробець, Михайло Полянчич, Віктор Тополов, голова Херсонської облдержадміністрації Борис Сіленков, а також заступник голови Фонду розвитку громадянського суспільства Леся Таран. Учора вони розповіли про новий політичний проект журналістам.

— Ми — партія президента. Підтримуємо Ющенка в усіх його діях і переконаннях, — говорить Ігор Кріль.

Каже, партія сприятиме посиленню президентської вертикалі влади. Нардеп говорить затинаючись. Зазначає, що "Єдиний центр" не збирається конкурувати з "Нашою Україною" за увагу глави держави.

— Чи боротимемося ми за Віктора Ющенка? Будемо робити все, щоб стати надійною опорою президентові. Ділити його — це неправильно, — каже.

Тривалий час Кріль є правою рукою нинішнього голови Секретаріату президента Віктора Балоги. Журналісти запитують про його роль у створенні партії.

— Віктор Балога не має жодного відношення до партії "Єдиний центр", — відповідає нардеп.

Додає, що члени партії будуть раді, якщо Балога вирішить приєднатися до них. Кріля просять відповісти прем"єр-міністру Юлії Тимошенко на коментар щодо нової партії.

— Я не чув, що коментувала Тимошенко, — відповідає нардеп.

Зачитують слова Тимошенко: "Єдиний Центр". А скорочено як ЄЦ? Я б не радила Вікторові Балозі займатися справами, які закінчуються на  "...єц". Маю на увазі, погано закінчуються".

— Назва нашої партії на "...єц" не закінчується, — швидко відповідає Кріль. — Вона починається з букви "Є". Це треба пам"ятати всім тим політикам, які не думають про те, як розвиватиметься держава, а лише піаряться. Хочуть досягти особистих амбіційних цілей.

Член президії, нардеп від блоку НУ-НС, 62-річний Віктор Тополов додає, що "Єдиний центр" не проти співпраці з Партією регіонів.

— У нас есть очень много вещей, которые совместно могут реализовываться. Я протягиваю руку — давайте сотрудничать там, где у нас есть общее, — говорить.

Зараз ви читаєте новину «Партія "Єдиний центр" хоче бути опорою президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути