пʼятниця, 19 вересня 2008 17:49

Литвин радить обрати нового спікера

Учора голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 34 роки, відмовився підписувати закони, на які наклав вето президент.

Цього вимагали депутати з БЮТ і Партії регіонів. Мовляв, Віктор Ющенко повторно ветував три закони, а це заборонено Конституцією. Адже нардепи вже раз подолали вето глави держави. З другого боку, президент скористався формальною підставою: закони прийшли до нього з іншими реєстраційними номерами, ніж першого разу. Тому він їх ветував ніби вперше.

Це закони "Про тимчасові слідчі комісії", "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради" і "Про дисциплінарний статут Державної служби спецзв"язку та захисту інформації України".

— Підписання мною даних актів буде неконституційним. Подолайте вето президента, і я виконаю свій конституційний обов"язок, — зазначає Яценюк.

"Бютівці" та "регіонали" обурюються. Наполягають, щоб Яценюк підписав документи й опублікував. Тоді вони набудуть чинності.

Депутат від БЮТу Валерій Писаренко, 28 років, закликає колег не голосувати ще раз по цих законах:

— Давайте не ставати на коліна перед Банковою!

— Доведіть справу переформатування парламенту до логічного завершення. Сформуйте коаліцію, оберіть нового голову Верховної Ради й він вам підпише все, що ви захочете, — радить "бютівцям" і "регіоналам" Володимир Литвин, 52 роки, лідер однойменного блоку.

Нардепи голосують, щоб наступний тиждень працювати в сесійній залі. Згідно з розкладом вони мали присвятити його роботі в парламентських комітетах.

Дехто з депутатів залишає засідання. Валерій Писаренко сідає в пасажирське крісло джипу "мерседес-кубик". Перегороджуючи рух, авто розвертається на зустрічну смугу. Нею саме їде машина ДПС. Інспектор за кермом дивиться на порушників, але не реагує. У пересічних громадян за такий маневр відбирають права.

Зараз ви читаєте новину «Литвин радить обрати нового спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути