середа, 27 червня 2007 19:37

Зоя Кінах загубила чоловіка

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Міністр економіки Анатолій Кінах з дружиною Мариною Кінах і доньками Зоєю (в центрі) та Наталею (ліворуч). Обидві — діти Марини від першого шлюбу з Миколою Чаусовим
Міністр економіки Анатолій Кінах з дружиною Мариною Кінах і доньками Зоєю (в центрі) та Наталею (ліворуч). Обидві — діти Марини від першого шлюбу з Миколою Чаусовим

23-річна донька дружини Анатолія Кінаха Марини Зоя відкрила в київській галереї "Парсуна" фотовиставку.

У двоповерховому особняку на Подолі гостей пригощають малиною, черешнями, полуницею, шампанським та білим вином. Зою Кінах знімають фотографи.

— Зоя, стань боком, ты лучше выходишь в профиль, — радить доньці 46-річна Марина Кінах.

Розповідає, що місце для фотовиставки вибрали не випадково.

— Я народила Зою на Подолі, — пояснює. — І сама тут народилася. Ми жили в цьому районі до 2005 року, доки не переїхали на дачу в Кончу-Заспу. А свою квартиру лишили Зої та її чоловікові. Зоя дуже романтична, — мати гладить доньку по плечу.

— Так, — підхоплює та. — До 6-го класу я збирала м"які іграшки, мала в колекції 100 штук. Потім роздарувала їх подругам і почала збирати ляльки. З кожної мандрівки по світу привожу по ляльці.

— А ще вона вишиває хрестиком і бісером. На день народження подарувала мені вишиту картину — кошик із квітами, — каже дружина екс-віце-прем"єра Володимира Семиноженка Олена.

Жінка підходить із дев"ятьма рожевими трояндами на високих ніжках, дарує їх Зої. Та кличе офіціантку, просить подати гості бокал шампанського.

— І готує смачно, — додає Марина. — Це в неї від батька. Він годинами може просиджувати в одній позі, ловлячи рибу. Школяркою Зоя теж любила довго сидіти перед вікном. Запитую: "Доню, що ти робиш?", а вона: "Дивлюсь, як сонце сідає".

Зоя згадує, що коли поїхала до Рима у весільну подорож, через надмірне захоплення фотографуванням загубила чоловіка. 30 жовтня 2006 року вона побралася із 34-річним бізнесменом Максимом Кузьменком.

Зоя, стань боком, ты лучше выходишь в профиль

— Коли бачила щось цікаве, кричала йому: "Стій". Спершу Максим слухняно ходив поруч, а потім сховався від мене в кафе. Відтоді я фотографую його теж.

Показує улюблену фотокартку. На ній — її 8-річна сестра Софійка ловить рибу.

— Якось приїхала до батьків на дачу відпочити, — розповідає. — Прокинулась, коли сонце тільки сходило. Дивлюся: тато і Софійка вже з вудками сидять над річкою. Я тихенько підкралась, щоб сфотографувати їх. Перечепилась через гілку і ледь не впала. Соня почула шум, повернулась і приклала палець до губ, мовляв: "Тихо, рибу не злякай". Тоді я й зробила це фото.

До галереї під"їздить сріблясте "ауді". З нього виходять 52-річний міністр економіки Анатолій Кінах із Зоїним чоловіком Максимом.

— Доченька, поздоровайся с папой, — каже Марина Кінах.

Зоя підходить до Анатолія Кириловича, цілує його в щоку. Починається дощ. Кінах дістає велику чорну парасолю, розкладає її, бере зятя під руку. Максим згадує, як робив фото на Говерлі.

— Майже піднялися на вершину. Я побачив сніг, попросив у Зої фотоапарат. Став на краєчок прірви і чую: ноги їдуть. Добре, що Зоя — сильна, вхопила мене за руки і затягла назад.

До зали заходить посол Литви Альґердас Умже із дружиною Томою. Зізнається, що й сам багато фотографує.

— Я люблю гори та гірські річки. Повертаюся звідти весь брудний, бо задля доброго фото лягаю на спину, живіт. А коли знімаю людей — танцюю: найкращі фотокартки виходять у русі.

До Альґердаса підходить Марина Кінах із двома бокалами шампанського.

— Крім Зої, у мене ще є Наташа. Вона працює адвокатом в апараті Верховної Ради. Дуже цілеспрямована, практична, красива блондинка, — розповідає про доньку теж від першого шлюбу Наталю. — А молодша, Софійка вчиться у 2-му класі. Коли її питаю, ким хоче стати, каже: "Рибалкою".

Зараз ви читаєте новину «Зоя Кінах загубила чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути