пʼятниця, 13 червня 2008 18:17

"Жінками тисячоліття" стали 60 українок

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народна депутатка від Партії регіонів Ірина Бережна іде на церемонію зі співвласником каналу ”1+1” Борисом Фуксманом. Торік вона отримала премію ”Жінка ІІІ тисячоліття”
Народна депутатка від Партії регіонів Ірина Бережна іде на церемонію зі співвласником каналу ”1+1” Борисом Фуксманом. Торік вона отримала премію ”Жінка ІІІ тисячоліття”

У вівторок у Національній опері вручали премію "Жінка третього тисячоліття". Нею відзначають успішних та впливових українок. Почесним званням нагородили 60 осіб.

У фойє походжає колишній гуманітарний віце-прем"єр 58-річний Володимир Семиноженко. Каже, що вручатиме статуетку кардіологові Катерині Амосовій — доньці академіка Миколи Амосова.

— Ми з Миколою Михайловичем приятелювали. Я малюю, — розповідає Семиноженко. — Моя художня майстерня була на даху будинку, в якому Амосов жив на другому поверсі. Він часто підіймався до мене. По кілька годин із ним розмовляли.

Семиноженко підходить до Катерини Амосової, тисне руку.

— Батько міг би вами пишатися, — поплескує її по плечу.

— Це не та нагорода, якою він пишався б, — усміхається Катерина Миколаївна. — Це ж більше світський захід, а не професійний.

Катерина Амосова — член-кореспондент національної академії медичних наук. У медуніверситеті ім. О. Богомольця працює зі своїм чоловіком, хірургом Володимиром Мішаловим.

— Я на таких церемоніях рідко буваю, — додає. — Приємно, звісно, що відзначили. Але голова від цього не крутиться.

До Катерини Амосової із вітаннями підходить 59-річний композитор Олександр Злотник. Про щось тихо перемовляються.

Злотник — голова вищої ради премії "Жінка третього тисячоліття".

— Якби сам давав премію, вручив би її своїй доньці Софійці, — усміхається композитор. — Їй 6 років, щойно закінчила перший клас. Учиться в музичній школі, хоче стати співачкою. На мене схожа — така ж чорнява, — пригладжує посивіле волосся.

Зараз ви читаєте новину «"Жінками тисячоліття" стали 60 українок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути