вівторок, 19 червня 2018 05:10

Вікторія Гурт познайомилася з майбутнім чоловіком на заробітках

Автор: фото надане ВІКТОРІЄЮ ГУРТ
  Українка Вікторія Гурт і німець Тимур Кім познайомилися в німецькому місті Росток. Розписатися вирішили, коли жінка завагітніла. Документи збирали півроку
Українка Вікторія Гурт і німець Тимур Кім познайомилися в німецькому місті Росток. Розписатися вирішили, коли жінка завагітніла. Документи збирали півроку

Учителька англійської мови 24-річна Вікторія ГУРТ із міста Лубни на Полтавщині рік живе в шлюбі з німцем Тимуром КІМОМ, 23 роки. Мають доньку 12-місячну Кіру.

— Після закінчення університету поїхала в Німеччину на заробітки, — розповідає Вікторія Гурт. — Коли контракт закінчився, пішла навчатися за програмою "Аусбільдунг" — це німецька форма ПТУ. Вчилася в місті Росток. Отримувала 460 євро стипендії. 255 віддавала за житло, 50 — за інтернет. Лишалося 60 євро. Трохи обжилася і знайомі українці запросили на вечірку. Там познайомилася з Тімом. Провів мене додому. Обмінялися номерами, стали переписуватися. Спілкувалися російською. Він знає мову, бо його предки жили в Казахстані. Якось сильно захворіла. Грошей не було ні на медикаменти, ні на продукти. Сказала про це Тіму. Прийшов із ліками й величезними пакунками фруктів. Відтоді почалися наші стосунки.

Жінка познайомилася з рідними Тимура за місяць. Через п'ять — повезла його до своїх.

— Із мамою коханого одразу знайшли спільну мову, — продовжує. — Мою ж маму бентежив розріз очей Тіма. Хвилювалася, які онуки будуть. Та згодом змирилася. Повернулися в Німеччину. Тім захотів, щоб у нас народилася дитина. Це було несподівано. Планувала вступати в німецький університет, аби отримати диплом учителя англійської мови. Маю такий український, але в Німеччині його не визнають. Після розмови вирішили, що дитину народимо зараз. А як закінчу навчання — ще одну.

Оформити стосунки вирішили, коли Вік­торія завагітніла.

— Від Тіма вимагали лише паспорт і свідоцтво про народження, а у мене попросили купу документів. Збирати їх довелося півроку. На одруження з іноземцями часто не дають дозволу. Деякі пари розписуються в Данії, а потім у Німеччині через суд доводять законність шлюбу. Багато місцевих пар не оформляють стосунки. Розписують там безкоштовно, а от за розлучення доводиться викладати 4 тисячі євро.

Обручки купували в Україні. Пишного весілля не влаштовували.

— Німецьке золото дороге. Обручки переслали з України мої батьки. На весілля нікого не запрошували — всі гроші витрачали на ремонт і облаштування орендованої квартири. Святкували лише вдвох. Була тоді на восьмому місяці вагітності. Вдягнула штани й вільну білу блузку, що прикривала живіт. Ввечері пішли в ресторан.

Вікторія народжувала в державній клініці.

— У пологовому залі стояло порване зі слідами від зубів крісло й одна акушерка. Тім був поруч. Пологи пройшли нормально. Всі витрати покрила страховка. Подружжя в Німеччині мають щонайменше двох-трьох дітей, інколи — п'ятьох. На одного малюка держава щомісяця виплачує 190 євро — майже шість тисяч гривень. Цього вистачає на підгузки, дитяче харчування й одяг.

Зараз ви читаєте новину «Вікторія Гурт познайомилася з майбутнім чоловіком на заробітках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути