Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2018 05:15

Тіло Геннадія Касьянова знайшли колеги

  Геннадій Касьянов останні 22 роки очолював Чернігівський молодіжний театр. Одруженим не був. Із рідних мав сестру Ніну
Геннадій Касьянов останні 22 роки очолював Чернігівський молодіжний театр. Одруженим не був. Із рідних мав сестру Ніну

— Востаннє колеги спілкувалися з Геною у неділю по обіді. А зранку в понеділок він уперше за 35 років не прийшов на роботу. Телефонували, та марно. Поїхали до нього додому. Було чути, що у квартирі працює телевізор, але господар не відчиняв. Викликали рятувальників. Коли зайшли всередину, побачили, що Гена мертвий, — розповідає актор Чернігівського обласного молодіжного театру 45-річний Олексій БИШ про режисера й художнього керівника театру Геннадія КАСЬЯНОВА, 65 років. 13 серпня його знайшли мертвим у власній квартирі. У чоловіка раптово зупинилося серце.

— Гена ніколи не хворів, — продовжує Олексій Биш. — Усе життя навіть медичної картки не мав.

Геннадій Касьянов закінчив Харківський інститут культури. 1982-го став головним режисером Чернігівського молодіжного театру. Поставив майже 20 вистав. Очолив заклад 1996 року.

— Перед смертю Гена завершив роботу над спектаклем "Собаче серце" за повістю Михайла Булгакова, — каже Олексій. — Майже всіма репетиціями керував із мікрофоном. Сидів у залі й коментував акторську гру. Після його смерті усі репетиції відмінили. Тепер хочемо, щоб нашому театру присвоїли ім'я Касьянова.

Режисер родини не мав, жив сам. Із ним прощалися двічі — у приміщенні театру й у ритуальній залі столичного крематорію на Байковому кладовищі. Прах Касьянова поховають у Запоріжжі поряд з могилами його батьків.

Зараз ви читаєте новину «Тіло Геннадія Касьянова знайшли колеги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути