четвер, 08 липня 2021 06:05

Тараса Силенка поховали біля матері

Автор: UKRNATIONALISM.COM
  Тарас Силенко мав у репертуарі сотні народних пісень. Виступав в Україні та за кордоном
Тарас Силенко мав у репертуарі сотні народних пісень. Виступав в Україні та за кордоном

Син і донька залишилися в кобзаря 48‑річного Тараса СИЛЕНКА. Помер у Києві. Мав рак.

— У травні ми були з Тарасом у Холодному Яру на Черкащині, — розповідає політик 36‑річний Юрій Левченко. — Тоді помітив, що він недобре почувається. Наполіг, аби серйозно задумався над якісним обстеженням. За декілька днів виявилося, що в нього четверта стадія раку.

Тарас Силенко навчався в студії підготовки акторських кадрів при Національній капелі бандуристів. Закінчив Київський інститут культури. Працював у Стрітівській кобзарській школі та київському театрі "Берегиня", кобзарював. Був членом і референтом Всеукраїнської спілки кобзарів. Виступав в Україні та за кордоном. Мав у репертуарі сотні народних пісень.

— За кілька днів до смерті Тараса побачила в соцмережі, що він потребує коштів для боротьби з онкологією. Здивувалася. Бо знаю, що він практикував здоровий спосіб життя, був вегетаріанцем, постійно пив трав'яні настої. Попри сильну худорлявість виглядав здоровим, — розповідає подруга Роксолана Хмара, 51 рік. — Звістка про смерть потрясла. Мій син любив Тараса з дитинства. Познайомився у 5 років на вечорі. Після того заприятелювали. А 13 грудня 2013 року, коли "Беркут" нападав на протестувальників на столичному майдані Незалежності, ми зустрілися з Тарасом біля сцени. Всю ніч він був із нами.

Із Тарасом Силенком прощалися в Музеї Івана Гончара. Поховали його в селі Лютарі Богуславської територіальної громади Обухівського району на Київщині. Там спочиває його мати.

Зараз ви читаєте новину «Тараса Силенка поховали біля матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути