четвер, 31 липня 2008 15:48

Сергія Бондаря оперували чотири години

  Хірург Георгій Коверков: ”Місцеві лікарі надали Сергієві Бондарю кваліфіковану допомогу”
Хірург Георгій Коверков: ”Місцеві лікарі надали Сергієві Бондарю кваліфіковану допомогу”

Прочитавши матеріал "7-річний Сергій Бондар пішов після операції на спинному мозку" від 14 липня на сайті "ГПУ" (www.gpu.ua), читач Валерій Шмаровоз запитує прізвище хірурга, адресу та телефон нейрохірургічного інституту, в якому оперували дитину. Читачі цікавляться, як зараз почувається Сергій Бондар.

На хлопця з міста Хрестинівка на Черкащині вісім місяців тому напав зловмисник. Він завдав Сергієві 13 ножових поранень.

— У дитини були ушкоджені живіт, печінка, перерізаний хребет і три чверті спинного мозку, — каже Георгій Коверков, 60 років, завідувач відділення дитячої нейротравматології київського Інституту нейрохірургії імені Андрія Ромоданова. Він один із трьох хірургів, які робили чотиригодинну операцію. — Це призвело до запалення організму й ураження нервової системи. Права нога не рухалася, із місця поранення витікала мозкова рідина, дитина могла загинути. Хлопець вижив завдяки професіоналізму лікарів, які надавали першу допомогу в районі й області.

Нині в Сергія Бондаря відновилася та функціонує права стопа, спинним мозком проходять імпульси до м"язів ноги, з"явилася чутливість на стегні. Хлопець пересувається за допомогою ходунків.

Столичний Інститут нейрохірургії розташований на вул. Мануїльського, 32. Тел./факс: 8 (044) 213 95 73. Реєстратура поліклініки: 8 (044) 484 18 73, приймальне відділення: 8 (044) 483 36 58.

E-mail: [email protected]

Зараз ви читаєте новину «Сергія Бондаря оперували чотири години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути