четвер, 04 червня 2020 05:06

Іванна Білінська виграла 500 гривень

Автор: Фото надане Іванною Білінською
  Іванна Білінська з села Липівці Перемишлянського району на Львівщині обіймає синів Назара (ліворуч) і Богдана
Іванна Білінська з села Липівці Перемишлянського району на Львівщині обіймає синів Назара (ліворуч) і Богдана

— Гроші від редакції отримала ще в березні й одразу по інтернету замовила синам одяг, — каже 34-річна Іванна Білінська з села Липівці Перемишлянського району на Львівщині.

Вона передплатила "Газету по- українськи". Надіслала копію квитанції на адресу редакції та виграла 500 грн.

— "Газету по-українськи" почала виписувати, коли влаштувалася начальником пошти, — продовжує. — Про вакансію мені сказала хрещена мого чоловіка. Вона працює листоношею. Робота подобається. Але зараз перебуваю в декретній відпустці.

Народилася в багатодітній сім'ї.

— Нас було п'ятеро дочок і один син. Я — наймолодша. Коли мала ­­­ 18 місяців, в один день загинули мама і найстарша сестра Галя. Це сталося влітку, як пасли корови. Того дня йшов дощ. В однієї бабці обірвався електричний дріт і лежав на землі. А вона нікому про це не сказала. Всі діти пригнали додому корови, а Галі немає. Мама пішла шукати. Побачила на землі дівчину й побігла до неї. Її так само, як і сестру, вбило струмом. Мене тоді одразу взяла до себе тітка. Виховувала до 2 років, доки тато не одружився. Потім він забрав додому. Мачуху звати Надя. У них з татом народилася наша найменша сестра Люба, — розповідає Іванна Білінська.

Вона закінчила медичне училище і курси бухгалтерів.

— Я не захотіла працювати медсес­трою. Коли була на практиці, зрозуміла — це не моє. Робила в магазині. Потім вийшла заміж за Степана, хлопця з нашого села. Він старший за мене на вісім років. Спочатку жили біля свекра на хуторі. Але школа була далеко, тому вирішили будуватися в Липівцях. Купили стару хату й на її місці почали зводити нову. Перебралися, коли син Назар пішов у перший клас. Степан робив у колгоспі агрономом, їздив на заробітки. Тепер працює на фірмі столяром. Старшому сину Назарові 12 років, а молодшому Богданові — 3. Я мала ви­йти в січні на роботу, але в садок беруть дітей із 4 років. Тому ще посиджу трохи в декреті, — говорить Іванна Білінська.

Зараз ви читаєте новину «Іванна Білінська виграла 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути