четвер, 18 квітня 2019 14:18

"Білет тримали в конверті з написом "Кінець проблемам із грошима"

Сім неймовірних виграшів у лотерею

11 лютого американка Дебора Браун 30 разів виграла в лотерею. Напередодні їй весь час потрапляло на очі поєднання чисел 1–0–3–1. Жінка купила 20 лотерейних білетів Pick-4 і вписала в них ці номери. Ще 10 – узяла в іншому магазині. Кожен білет коштував долар. Загалом виграла 150 тисяч доларів.

– Коли прийшла по гроші, в мене мало не поїхав дах, – розповідає Дебора. Виграш планує витратити на ремонт будинку.

Шанс вгадати правильну послідовність чисел дорівнює одному до 10 тисяч, кажуть організатори лотереї

1. Найбільший у світі джек-пот лотереї Mega Millions на $1,6 млрд виграли 23 жовтня торік у Південній Кароліні, США. Переможець угадав усі п'ять виграшних цифр і номер мегакулі. Імовірність цього виграшу була 1 до 300 млн. Лотерейний білет коштував $2.

Ім'я переможця не розголошують. Він може забрати гроші одразу або отримувати частинами впродовж 30 років.

Сума джек-поту росла з липня – від виграшу в $543 млн. Він дістався одинадцятьом офісним працівникам із каліфорнійського міста Сан-Хосе, які разом придбали лотерейні білети.

2. У серпні 2018-го англійка Шарлотт Перт, 28 років, перемогла в лотереї й отримала $1,3 млн. За три тижні до цього розіграла чоловіка, що зірвала $331 тис. призу. Коли це сталося насправді, він їй не повірив.

– Ми часто жартуємо одне з одним. Коли Шарлотт знову сказала, що пощастило в лотереї, не повірив і поклав слухавку, – каже чоловік.

Після цього Шарлотт скинула йому скріншот про виграш. За отримані гроші cім'я купила особняк.

3. 10 липня 2018 року подружжя Фред і Леслі Хіггінс із Шотландії зірвали джек-пот на $76 млн. Пенсіонери вгадали всі номери міжнародної лотереї Euromillions. Комбінацію перевірив продавець на спеціальній машинці, але виграшу вона спочатку не визначила. Фред Хіггінс розірвав білет і викинув у смітник. За мить пристрій порадив звернутися в організацію Camelot, яка проводить розіграші.

– Продавець миттю дістав білет із відра і протягнув мені. Виграшні номери не були пошкоджені, – згадує чоловік. Удома перевірив білет на сайті Camelot. Усі номери збіглися. – Леслі спала. Я розбудив її, аби теж перевірила. Вона подумала, що ми виграли лише $7,6.

Працівники Camelot переглянули відео з камер спостереження магазину, аби переконатися, що білет не крадений. Подружжя в цей час тримало його вдома в конверті з написом червоним маркером "Кінець проблемам із грошима". Про виграш сказали лише доньці. Отримали його за тиждень. Купили Audi Cabriolet. Планують придбати нерухомість у Франції та Барбадосі.

Автор: reuters
  Власник бару в іспанському місті Герніка Хав’єр Зарандона показує виграшний білет різдвяної лотереї El Gordo наприкінці грудня 2018-го. Приз – майже 135 мільйонів доларів. Поділить його з кількома своїми клієнтами, які разом із ним купували білети. Вартість одного – 23 долари. Лотерея є колективною
Власник бару в іспанському місті Герніка Хав’єр Зарандона показує виграшний білет різдвяної лотереї El Gordo наприкінці грудня 2018-го. Приз – майже 135 мільйонів доларів. Поділить його з кількома своїми клієнтами, які разом із ним купували білети. Вартість одного – 23 долари. Лотерея є колективною

4. Житель південного сходу Франції вдруге зірвав джек-пот у національній лотереї "Мій мільйон" у травні 2018 року. Грав щонеділі – від листопада 2016-го, коли переміг уперше.

– Чоловік без жодних емоцій сприйняв новину про повторний виграш, – згадує продавець кіоску в департаменті Верхня Савойя, де купили квиток.

Переможець заявив, що продовжуватиме грати, бо "бог любить трійцю". Експерти з теорії ймовірностей і математичної статистики кажуть, що шанс виграти в "Мій мільйон" становить 1 до 19 млн, зробити це повторно – 1 до 16 трлн. Для порівняння, шанс, що в людину може влучити блискавка, становить 1 до 20 млн.

5. Канадка Ольга Бено стала власницею джек-поту на $3,9 млн наприкінці 2016-го. Майже 30 років вписувала в лотерейні білети одні й ті ж числа. Каже, вони привиділися їй у травні 1989-го.

Про свою перемогу дізналася з газет.

– Одразу ж розповіла сестрі. Та не повірила. Сказала, щоб я передзвонила їй пізніше, коли почну говорити правду, – каже Ольга.

10 років тому Ользі Бено діагностували четверту стадію раку. Продала будинок, щоб оплатити лікування. За виграні гроші його викупила. Також влаштувала поїздку родичам у Disney World.

6. Британський далекобійник 58-річний Стівен Чік купив виграшний лотерейний білет 30 січня 2015‑го. Про те, що став мільйонером, дізнався через тиждень. Був у рейсі.

Лотерею придбав у придорожному супермаркеті під час відрядження. Виграшні цифри списав із номерів автомобілів, що їхали попереду.

– У свою перемогу повірив, коли менеджер із банку повідомив, що гроші лежать на моєму рахунку, – каже Стівен Чік.

Частину виграшу витратив на навколосвітню подорож із дружиною та 81-річним тестем.

7. Англієць 63-річний Рой Гібні 8 липня ­1998‑го виграв $9,9 млн. Придбав на них 14 будинків. Оселився в найбільшому особняку із зеленою терасою. Там є казино, джакузі, тренажерний зал, озеро. У саду побудував шахівницю, поряд викопав басейн, на дні якого видно великі цифри його виграшного номера. Решту будинків здає в оренду. За призові кошти Рой також відкрив власну фірму, в якій працює слюсарем.

Зараз ви читаєте новину «"Білет тримали в конверті з написом "Кінець проблемам із грошима"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути