- Залежаний хліб у магазинах райцентру збирали й розвозили в далекі села. Чи брак, чи черствий - за 30 кілометрів у Лубенці або в Радиванівку. Там з'їдять і ніхто не поскаржиться. А в райцентрі хтось із керівництва міг придбати таку хлібину і був би скандал. Та й покупці в місті привередливіші. Така ж картина й у Черкасах. Що не з'їли в обласному центрі - на периферію. Тим більше, в Кам'янці свого заводу немає.
- Міністерство економіки затвердило чіткі терміни придатності хліба, - розповідає 49-річна Галина Нечипоренко з облуправління у справах захисту прав споживачів. - Після виймання з печі житній, житньо-пшеничний хліб має реалізуватися протягом 36 годин. Для пшеничного чи пшенично-житнього строк придатності становить 24 години. Якщо вироби в упаковці, то термін придатності вдвічі довший.
Дату випічки обов'язково вказують у товарно-транспортній накладній. Кожен покупець має право попросити продавця показати її.
- Якщо ж людина вирішила звернутися до нашого управління зі скаргою, то слід мати із собою товар і чек з магазину, - додає Галина Нечипоренко. - Спеціалісти виїдуть на місце та перевірять заклад. За продаж простроченого хліба передбачений штраф від 17 до 170 гривень.
Коментарі