Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2024 05:29

Медведєв розкритикував штучний інтелект Яндекса 

Медведєв розкритикував штучний інтелект Яндекса 
Яндекс не відповів на провокативні запитання Дмитра Медведєва. Фото: eastnews.ua

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив російській інтернет-компанії "Яндекс" через те, що її голосовий помічник Alisa не зміг відповісти в дусі російської пропаганди.

Запитання стосувалося закону США, який схвалює конфіскацію російських закордонних активів, та про пам'ятники "симпатикам нацизму" в Україні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв погрожує британцям ударами

Медведєв заявив, що штучний інтелект Яндекса є "боягузом". Мовляв, небажання Яндекса давати відповіді на ці запитання сильно підриває довіру до його продуктів і може стати підставою для російського уряду визнати послуги Яндекса "неповноцінними" і навіть ідентифікувати менеджерів компанії як "іноземних агентів".

ISW прогнозує, що російська влада, ймовірно, продовжуватиме боротися з великими мовними моделями, оскільки Кремль прагне зміцнити свій контроль над російським інформаційним простором.

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають "хрещеним батьком" штучного інтелекту застеріг від використання ШІ у воєнних цілях. Хінтон припустив, що Росія, ймовірно, "старанно працює" над розробкою ШІ у військових цілях, згадавши слова російського президента Владіміра Путіна "Хто контролює ШІ, контролює світ".

Хінтон вважає, що для регулювання військового використання ШІ може знадобитися щось подібне до Женевських конвенцій – міжнародних договорів, які встановлюють правові стандарти гуманного ставлення під час війни.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв розкритикував штучний інтелект Яндекса ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути